skip to Main Content
Ekipa u-16 je odigrala dober EBYSL U-16 turnir, a se žal ni uvrstila v nadaljnje tekmovanje

V tem vikendu je v Celovcu potekal nov turnir EBYSL U-16. Gre za turnirje U-16, ki potekajo pod okriljem EBEL tekmovanja.

Na ta turnir so se naši fantje uvrstili po uspešnem nastopu na prejšnjem turnirju, ki je potekal na Bledu (o tem smo obširneje poročali v prispevku na tej povezavi). Turnir v Celovcu je bil torej četrtfinalni turnir, kjer so se ekipe potegovale za nastop na polfinalnem turnirju.

Spomnimo še na način točkovanja in tekmovanja. Ekipe so bile porazdeljene v skupine s po 3 ekipami. Vendar tekme niso odigrale med sabo, temveč z nasprotniki iz druge skupine s po 3 ekipami. Točke pa so se štele in primerjale znotraj ekip v isti skupini. V nadaljevanje (na polfinalni) turnir se je uvrstila najboljše ekipa vsake “trojice”, hkrati pa je bilo prostora še za nekaj boljše uvrščenih ekip z 2.mesta.

Naši zmaji so bili uvrščeni v skupino z ekipami HD Hidria Jesenice in MAC Budimpešta. Nasproti pa so jim stali tekmeci EC VSV, KAC in pa Linz. Najprej so se v petek naši fantje pomerili z ekipa KAC. Zmaji so tekmo pričeli idealno, saj so že v 2. minuti po zadetku Taya Petronijevič Lepše vodili z 1:0. Mladi celovčani so potek igre preobrnili in sredi druge tretjine so že vodili s 3:1. Sledil je zadetek naših za 3:2 (strelec Luka Škof). A tu preobrata žal ni nilo. Domači so do konca tretjine vodstvo povišali na 5:2, zakoj v začetku zadnje tretjine, pa je vodstvo domačih znašalo že 6:2. Kazalo je, da je tekma odločena, a naši zmaji še niso rekli zadnje besede. Najprej sta v 52. minuti sledila dva hitra zadetka (Tay Petronijevič Lepša in Karlo Marinkovič). Še enega pa je v 55. minuti dosegel Karlo Marinkovič. Rezultat je bil 6:5. A tu so se naši strelci žal zaustavili. Tekma se je končala z rezultatom 6:5.

Naslednji dan je sledila tekma z Linzem. Tu so prvi povedli mladi avstrijci. V 14. minuti pa je nato Anže Žeželj dosegel izenačujoč zadetek in od tu naprej je bila igra povsem v naših rokah. Do konca tretjine je zadel še Luka Škof, do konca tekme pa so naši zadeli še nekajkrat in tekma se je končala z zmago naših 8:1.

V tej točki je pogled že pričel uhajati na lestvico. Po dveh odigranih tekmah je bilo stanje na lestvici nasledje. V naši skupini je bila v vodstvu ekipa MAC Budimpešta. Madžari so premagali tako Linz, kot VSV. Vendar so bile možnosti za preboj na prvo mesto za naše zmaje še povsem odprte. Ekipo MAC je namreč v zadnjem krogu čakala ekipa KAC, hkrati pa je imela ekipa Olimpije najboljše razmerje v zadetkih. Če bi torej naši v zadnjem krogu premagali ekipo VSV, MAC pa bi proti ekipi KAC izgubil, bi naši osvojili prvo mesto in s tem vozovnico na polfinalni turnir.

Dodatno pa je bila pot na polfinalni turnir odprta tudi preko 2. mesta. Namreč v primeru 2. mesta, bi se naši primerjali s skupino Madžarskih ekip. Tam nas je predvsem zanimala ekipa Sapa Fehervar, ki se ji je obetalo enako število točk kot našim zmajem. Pred zadnjim krogom so imeli Madžari za 3 zadetke boljšo razliko v zadetkih, kar je bilo še povsem ulovljivo.

Zadnji dan je bila najprej na sporedu tekma med ekipo MAC in EC KAC. Ekipa KAC si je medtem že zagotovila nastop na polfinalnem turnirju, tako da so imeli mladi madžari malce lažje delo. Uspeli so zadržati ekipo KAC v svojih napadih. Redni del srečanja se je končal z rezultatom 2:2, kar je pomenilo, da je ekipa MAC osvojila v naši skupini 1. mesto.

Na vrsti je bil torej “dvoboj” med našimi zmaji in ekipo Sapa Fehervar. Oboji so morali svoji tekmi zmagati, zmaji pa bi morali zmagati vsaj s 3 zadetki več kot Madžari. A žal se ni izšlo. Madžari so se pomerili z ekipo HC Lions, ki je v zadnjem krogu nastopila zgolj z 10 igralci. Posledično so madžari uspeli zmagati z rezultatom 21:2, kar je bilo seveda za naše zmaje nedosegljivo. Naša tekma z ekipo VSV je bila tako bolj prestižnega pomena. VSV je v prvi tretjini dvakrat povedel. Najprej na 1:0, nato pa na 2:1 (vmes je izid izenačil Jan Petelinkar). A v drugi tretjini so se zmaji zbrali in pokazali svojo pravo igro. Dosegli so 5 zadetkov in izid preobrnili v svoj prid in vodstvo s 6:2. Podobno igro so prikazali tudi v zadnji tretjini, ko so dosegli nekaj novih zadetkov in končali tekmo z zmago 10:3.

S tem so zmaji v svoji skupini zasedli 2. mesto, v skupini ekip, ki so dosegle 2. mesto pa niso bili najboljši tako da so letošnje tekmovanje v EBYSL U-16 v tej točki zaključili. Po koncu turnirja je imel mešane občutke tudi trener Ildar Rahmatullin: “Odigrali smo dober turnir. Zadovoljen sem z našimi igrami. Moramo upoštevati, da smo imeli v ekipi tudi nekaj fantov letnika 2004. Žal pa nam razplet tekem ni šel v prid, tako da se nismo uvrstili v nadaljnje tekmovanje“.

Naši fantje se bodo sedaj posvetili tekmam v domačem prvenstvu. Kadeti (U-17) s tekmami nadaljujejo že v torek, ko v Tivoli prihaja Celje.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme HK SŽ Olimpija – KAC si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme HK SŽ Olimpija – Linz si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme HK SŽ Olimpija – VSV si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top