O klubu

Hokejski klub Olimpija je bil ustanovljen 2004, primarna naloga pa je vzgoja in izobraževanje mladih hokejistov ter promocija hokeja na ledu na območju Ljubljane in širše okolice.

Olimpija Ljubljana je klub z jasno vizijo, močno člansko ekipo in širokim zaledjem mladih hokejistk in hokejistov. Naša vizija je doseganje vrhunskih rezultatov v članski ekipi, hkrati pa zagotavljati razvoj hokeja v otroških in mladinskih kategorijah v duhu fair playa in vrednot, kot so spoštovanje, kolegialnost in delavnost. Prisegamo na slovensko znanje in želimo mladim slovenskim hokejistom omogočiti mednarodne izkušnje.

Na profesionalni in strokovni pristop prisegamo v vseh kategorijah. Smo člani Hokejske zveze Slovenije in sodelujemo z drugimi domačimi in tujimi hokejskimi ter sorodnimi klubi in društvi. V klub je vpisanih preko 200 igralcev različnih kategorij: od začetnikov v hokejski šoli do članske ekipe, imamo tudi ekipo članic. V najmlajšo kategorijo – hokejsko šolo – vpisujemo otroke že od 4. leta naprej.

Ukvarjamo se z vzgojo in izobraževanjem mladih hokejistov ter promocijo hokeja na ledu na območju Ljubljane in širše okolice. Organiziramo in vodimo dejavnosti vseh selekcij: od začetnikov v hokejski šoli do tekmovalcev in tekmovalk članske ekipe. Tekmujemo v državnem prvenstvu pod okriljem HZS, na domačih in mednarodnih turnirjih v vseh kategorijah, ekipi članov in članic pa tekmujeta tudi v mednarodnih tekmovanjih. V sezoni 2017/18 so člani HK Olimpija prvič tekmovali v mednarodni ligi AHL ter v sezonah 2018-2019 in 2020-2021 osvojili pokal AHL. Po treh letih uspehov v alpski ligi pa bomo v novi sezoni 2021-2022 tekmovali v bet-at-home ICE HL (nekdanja liga EBEL). V sledečih sezonah 2022-2023 in 2023-2024 smo ostali člani lige ICE HL, v kateri bomo tekmovali tudi v sezoni 2024-2025. V sezoni 2022-2023 smo kot prvi slovenski klub nastopili v hokejski Ligi prvakov.

Ponosni smo na našo ekipo članic. Smo eden od treh slovenskih klubov, ki ima pod svojim okriljem tudi ekipo članic.

Organiziramo več turnirjev, poletni hokejski tabor, vsako leto decembra pa tudi velik mednarodni turnir Zmajček za malčke, ki se ga udeleži več kot tristo otrok in staršev iz tujine. Za organizacijo Zmajčkovega turnirja smo prejeli mnoge pohvale uglednih gostov iz tujine. Turnir je postal tradicionalno decembrsko srečanje mladih hokejistov in je že postal eden najbolj prepoznavnih turnirjev za mlade hokejiste v regiji.

Operativno vodstvo kluba Olimpija Ljubljana:

Predsednik: Miha Butara

Direktor kluba: Anže Ulčar

Generalni sekretar: Mark Sever