skip to Main Content

Hokejski klub Olimpija je bil ustanovljen 2004, primarna naloga pa je vzgoja in izobraževanje mladih hokejistov ter promocija hokeja na ledu na območju Ljubljane in širše okolice. V sezoni 2017/18 smo ponovno sestavili člansko ekipo, ki tekmuje v mednarodni Alpski hokejski ligi (AHL).

HK SŽ Olimpija je klub z jasno vizijo, močno člansko ekipo in širokim zaledjem mladih hokejistk in hokejistov. Naša vizija je doseganje vrhunskih rezultatov v članski ekipi, hkrati pa zagotavljati razvoj hokeja v otroških in mladinskih kategorijah v duhu fair playa in vrednot, kot so spoštovanje, kolegialnost in delavnost. Prisegamo na slovensko znanje in želimo mladim slovenskim hokejistom omogočiti mednarodne izkušnje.

Na profesionalni in strokovni pristop prisegamo v vseh kategorijah. Smo člani Hokejske zveze Slovenije in sodelujemo z drugimi domačimi in tujimi hokejskimi ter sorodnimi klubi in društvi. V klub je vpisanih preko 220 igralcev različnih kategorij: od začetnikov v hokejski šoli do članske ekipe, imamo tudi ekipo članic. V najmlajšo kategorijo – hokejsko šolo – vpisujemo otroke že od 4. leta naprej.

Ukvarjamo se z vzgojo in izobraževanjem mladih hokejistov ter promocijo hokeja na ledu na območju Ljubljane in širše okolice. Organiziramo in vodimo dejavnosti vseh selekcij: od začetnikov v hokejski šoli do tekmovalcev članske ekipe. Tekmujemo v državnem prvenstvu pod okriljem HZS, na domačih in mednarodnih turnirjih v vseh kategorijah, članska ekipa pa tekmuje v mednarodni Alpski hokejski ligi.

Ponosni smo na našo ekipo članic. Smo eden od treh slovenskih klubov, ki ima pod svojim okriljem tudi ekipo članic.

Organiziramo več turnirjev, hokejski tabor, vsako leto decembra pa tudi velik mednarodni turnir Zmajček za malčke, ki se ga udeleži več kot tristo otrok in staršev iz tujine. Za organizacijo Zmajčkovega turnirja smo prejeli mnoge pohvale uglednih gostov iz tujine. Turnir je postal tradicionalno decembrsko srečanje mladih hokejistov in je že postal eden najbolj prepoznavnih turnirjev za mlade hokejiste v regiji.

Operativno vodstvo kluba

Predsednik: Miha Butara
Direktor kluba: Jože Kovač
Generalni sekretar: Mark Sever

Back To Top