skip to Main Content
Selekciji mlajših dečkov sta uspešno pričeli s tekmovanjem v državnem prvenstvu

Sobota 15. septembra je prinesla začetek tekmovanj v državnem prvenstvu za selekcije U-12.

Tako kot v prejšjni sezoni, tudi tokrat klub HK SŽ Olimpija nastopa z dvema ekipama. Tako da bomo gledano iz stališča poročanja ponovno imeli dvojni program.

V letošnjem državnem prvenstvu nastopa 13 ekip, kar pomeni da smo v prvem krogu na ledu videli 6 tekem. Na led sta stopili obe ekipi HK SŽ Olimpije, ekipa HK Slavija Juniors pa je bila prosta.

Tekma v Zalogu

Ekipa HK SŽ Olimpija A je doma gostila ekipo KHL Zagreb, ekipa HK SŽ Olimpija B pa se je odpravila na gostovanje na Bled k ekipi HK MK Bled.

Naj poudarimo da “A” in “B” oznaki ne pomenita “prva – močnejša” in “druga – manj močna” ekipa. Igralci so med obema ekipama razdeljeni enakovredno.

Najprej poglejmo k ekipi “A”, kateri je v goste prišla ekipa KHL Zagreb. No, tudi igralci Olimpije so morali “na pot”, saj je bila tekma zaradi zasedenosti Tivolija, odigrana v Zalogu. A to varovance trenerja Andreja Hebarja kaj dosti ni motilo.Ekipi sta srečanje pričeli zelo izenačeno. Glede strelov na vrata so bili celo malce bolj uspešni pri gostih. A četudi je bilo teh strelov več, jih je domača obramba, z domačim vratarjem na čelu uspešno ubranila. Nato pa so domači igralci v 10.minuti izkoristili igro z igralcem več, proti koncu prve tretjine pa še hiter protinapad in ekipi sta odšli na prvi odmor z vodstvom domačih 2:0. V nadaljevanju so bili domači napadalci še učinkovitejši, hkrati pa sta obramba in vratar zadržali vse pritiske gostov in tekma se je končala z rezultatom 8:0.

Ekipo “B” je na drugi strani čakalo pravo gostovanje. Varovanci trenerja Igorja Beribaka so se odpravili na Bled. HK MK Bled je bil vedno neugoden nasprotnik. Tudi tokrat so domači igralci v prvi tretjini prikazali bolj napadalno igro. A tretjina se je vseeno končala v korist gostov. Podobna igra je sledila tudi v začetku druge tretjine, nato pa se je tekma v drugi polovici drugega dela prelomila. Zmaji so dosegli 3 zaporedne zadetke in vodstvo 4:0 po dveh tretjinah je obetalo mirno nadaljevanje. V zadnji tretjini so domači igralci sicer znižali rezultat, a preobrata ni bilo. Do konca tekme so mladi Ljubljančani še dvakrat zadeli in tekma je bila končana z rezultatom 6:1 v njihovo korist.

Tekma na Bledu

Na preostalih tekmah je Triglav visoko s 24:2 premagal Maribor, HDD Bled je v Zagrebu z 12:3 premagal KHL Mladost, Celjani so bili doma z 9:3 boljši od Medveščaka, še najbolj zanimivo pa je bilo na Jesenicah, kjer so domači s 3:2 premagali igralce iz Celovca.

Tekmovanje se nadaljuje naslednjo soboto. Ekipa “A” se odpravlja na Bled k ekipi HDD Bled, ekipa “B” pa doma gosti ekipo Mladost.

 

Fotografije s tekme ekipe “A” si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe “B” si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in potek tekme ekipe “A” si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in potek tekme ekipe “B” si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v prvenstvu mlajših dečkov U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top