skip to Main Content
Objavljen razpored državnega prvenstva za selekcijo Mlajših dečkov U-12

Te dni je Hokejska zveza Slovenije objavila razpored državnega prvenstva za selekcijo Mlajših Dečkov U-12.

V letošnji sezoni v državnem prvenstvu selekcija HK Olimpije nastopa z dvema ekipama (točen razpored igralcev in strokovnega vodstva po ekipah bo objavljen pred pričetkom državnega prvenstva). Dodatno se je ekipa Team Zagreb “razdelila” na 3 ekipe (KHL Medveščak, KHL Mladost in KHL Zagreb), tako da imamo v letošnji sezoni kar 14 nastopajočih ekip.

Ekipe bodo redni del prvenstva odigrale v dvokrožnem ligaškem sistemu, tako da vsako ekipo v rednem delu čaka 26 tekem. Tuje ekipe (ekipe iz Zagreba in Beograda) bodo svoje domače tekme odigrale na domačem ledu.

Po rednem delu sledi končnica, kjer je razpored naslednji

– najprej se v dveh predkrogih na izpadanje pomerijo ekipe, ki so v rednem delu zasedla mesta od 7. do 14. Tako dobimo dve zmagovalni ekipi teh dveh predkrogov

– sledi četrtfinale, ki ga sestavlja prvih 6 uvrščenih ekip iz rednega dela ter dve ekipi, ki sta se v četrtfinale uvrstili iz predkrogov končnice

– sledi polfinale in finale, poražene ekipe v četrfinalu in polfinalu pa igrajo tudi tekme za preostala mesta v končni razvrstitvi.

Pari v končnici igrajo po principu “boljši iz dveh tekem”. To pomeni, da se vedno odigrata zgolj dve tekmi in napreduje tisti z boljšim skupnim rezultatom. Prva tekma na izpadanje se tako lahko konča tudi z neodločenim rezultatom. Če je razmerje rezultata po koncu rednega dela druge tekme enak (število zadetkov v gosteh ne prinaša prednosti), se igra podaljšek. Prva tekma se odigra na terenu nižje uvrščene ekipe po rednem delu.

Državni prvak seveda postane najvišje uvrščeno slovensko moštvo v končnici in verjamemo, da se bosta v boj za to lovoriko enakovredno priključili tudi obe ekipi HK Olimpije. Nenazadnje ekipa HK Olimpije v letošnji sezoni brani osvojeni naslov iz prejšnje sezone.

Prvenstvo se, zaradi malce večjega števila tekem, letos prične že v soboto 2.septembra. Ekipa A doma pričaka ekipo KHL Zagreb, ekipa B pa se odpravi na gostovanje k ekipi HK MK Bled A.

Čaka nas torej veliko lepega in zanimivega hokeja. Vsem hokejistom v letošnji sezoni želimo veliko užitkov in veselja ter seveda čim boljše rezultate.

 

Več podrobnosti o poteku prvenstva in letošnji ekipi Mlajših dečkov HK Olimpija lahko preberete na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top