skip to Main Content
Naši mlajši dečki so po preobratu izgubili tekmo v Celju

V soboto 9. oktobra je bil na vrsti nov krog v tekmovanju U-13 mlajši dečki. Naši mladi zmaji so se odpravili v Celje. Celje je v prvih 3 krogih zabeležil 3 zmage, tako da je naše fante čakala težka tekma. In res je bila takšna…

Tekma se je pričela dokaj izenačeno In tudi mirno. Nekih posebnih priložnosti na začetku ni bilo. Ekipi sta se izmenjavali v posesti ploščka. Sredi tretjine so domači počasi pričeli prevzemati pobudo. Njihovi napadi so postajali bolj nevarni. V tem delu srečanja so zadeli tudi okvir vrat. A nato sta sledile dve zaporedni izključitvi na strani domačih. To sicer našim mladim zmajem ni prineslo zadetka, so pa naši igro ponovno umirili in jo naredili uravnoteženo.

V drugi tretjini so pobudo ponovno prevzeli domači. Namreč tretjino so zaradi našega prekrška pričeli z enim igralcem več na ledu. Kmalu pa je sledila še druga izključitev in nekaj časa so naši mladi zmaji branili igor 5-na-3. A tu v resnici pravih priložnosti za domače niti ni bilo. Naši so se dobro ubranili in pobuda domačih je počasi usahnila. Še vedno pa smo občasno videli priložnosti na vsaki strani. Sredi tretjine so domači tako ponovno zadeli okvir naših vrat in še nekajkrat nevarno zapretili. A prvi zadetek je vseeno pripadal nam. V napadu so bili naši strelci bolj natančni in v 30. minuti je bil rezultat 1:0 za naše. Vendar po zadetku naši niso obdržali in domači so v podobnem napadu čez nekaj minut rezultat izenačili. Ta dva hitra zadetka sta igro poživila in od tu naprej je bila igra hitrejša in priložnosti je bilo več. Pri tem pa so bili uspešnejši naši. Nekaj minut pred koncem tretjine so naši izkoristili slabo menjavo domačih. Naš napadalec je ostal sam pred nasprotnikovimi vrati. Sledil je natančen strel in naši so ponovno prešli v vodstvo 2:1.

Zadnjo tretjino so bolje odprli naši mladi zmaji. Tokrat so okvir vrat zadeli naši. Nato pa je kmalu sledila še nova izključitev na strani domačih in nov zadetek naših zmajev. V igri z igralcem več je sledil strel z modre črte. Domači vratar je strel ubranil, a naši napadalci so bili v napadu dovolj zbrani, da so odbitek poslali nazaj v mrežo. Mladi zmaji so vodili že s 3:1. A do konca tekme je bilo še kar nekaj minut in tekma seveda še ni bila končana. Domači so se zbrali in postopoma pričeli napadati na naša vrata. V 45. minuti so domači uspeli izid znižati na 3:2, v 47. minuti pa je bil izid po hitrem protinapadu že izenačen 3:3. Tu pa se nalet domačih na žalost ni končal. Nekaj časa je bil izid še izenačen, nato pa je sledil še en zadetek domačih in ti so preobrnili izid in povedli s 4:3. Našim fantom je zmanjkalo moči in koncentracije in do konca tekme so domači to izkoristili ter še nekajkrat zatresli našo mrežo. Končni rezultat je bil 6:3 za domače.

Naše mlajše dečke nova tekma čaka že naslednjo soboto, ko se odpravljajo v Beljak.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top