skip to Main Content
Mlajši dečki v začetku koledarskega leta s polovičnim sporedom

Sobota 5. januar je prinesla nov krog v državnem prvenstvu mlajših dečkov.

Tokrat je bila ekipa B prosta in so igralci počivali, ekipa A pa se je odpravila v Maribor. Maribor v letošnji sezoni še ni osvojil točke, ekipa A pa se bori za najvišja mesta, tako da ni bilo pričakovati preveč izenačene tekme. In res se je odvilo točno tako.

Igralci Olimpije so poskrbeli za napadalno igro že takoj na začetku tekme. Prvi zadetek je padel v 3. minuti, v 4. minuti pa je bilo vodstvo Ljubljančanov že 2:0. Učinkovitost naših se je tu malce zaustavila, a v 12. minuti so zadeli še tretjič. 3:0 pa je bil tudi končni rezultat prve tretjine. Podobno se je odvila tudi druga tretjina in vodstvo Olimpije je v začetku zadnje tretjine znašalo že 6:0.

Napadi in streli na nasprotnikova vrata (v celotni tekmi je bilo razmerje strelov kar 58:4 v korist naše ekipe) so se nato obrestovali predvsem v zadnji tretjini, Videli smo 6 novih zadetkov. Vsi so bili doseženi v korist Olimpije in tekma se je končala z rezultatom 12:0.

Na preostalih tekmah je KAC z 10:1 premagal Celje, Jeseničani so kar s 24:1 odpravili Mladost, Triglav je bil z 10:3 boljši od HKMK Bled-a. Še najbolj pa je bilo zanimivo v Zagrebu na tekmi med Medveščakom in Slavijo. Slavili so Založani z 2:1, ki tako ohranili priključek z 8.mestom, ki še vodi v končnico.

Veliko počitka pa mladi zmaji ne bodo imeli. Za ekipo A je naslednja tekma na vrsti že v ponedeljek 7. januarja, ko bodo v Tivoliju odigrali zaostalo tekmo z ekipo HDD Bled. Nato pa je v torek 8. januarja na vrsti že nov redni krog – ta tokrat prinaša medsebojno tekmo med ekipo A in ekipo B.

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top