skip to Main Content
Mlajši dečki se počasi približujejo koncu rednega dela državnega prvenstva

Sobota 26. januarja je prinesla nove tekme v državnem prvenstvu mlajših dečkov. Ekipa Beli se je tokrat odpravila v Zagreb k ekipi KHL Medveščak, ekipa Zeleni pa je doma gostila ekipo HKMK Bled.

Poglejmo najprej kako se je razpletla tekma v Zagrebu. Glede na stanje na lestvici, bi lahko rekli, da so igralci Olimpije v Zagreb prihajali kot favoriti, a spomnimo, da sta se ekipi Beli in Zeleni ob zadnjem prestopnem roku premešali, tako da ekipo Beli sestavljajo predvsem igralci, ki si izkušnje v tekmovanju kategorije U-12 šele nabirajo. Ne glede na stanje na lestvici smo tako pričakovali bolj kot ne izenačeno tekmo. Nenazadnje je ekipa Beli v zadnjih treh tekmah odigrala tri zelo izenačena srečanja (dva poraza z golom razlike in en poraz po podaljških).

Napovedi in pričakovanja so se uresničile in res smo gledali izenačeno tekmo. Prva tretjina se je končala brez zadetkov. Prvi zadetek smo videli šele proti koncu druge tretjine. Dosegli so ga zmaji. Vodstvo zmajev z 1:0 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Zadnja tretjina pa se nato ni izšla po željah naših igralcev. Domači napadalci so dokaj hitro izid izenačili. Nato smo spremljali borbeno tekmo, v kateri pa so bili malce spretnejši in srečnejši domači igralci. Nekaj minut pred koncem so s strelom od daleč presenetili obrambo Olimpije in z nekaj sreče se je plošček znašel v mreži, s čimer so domači povedli z 2:1. V končnici tekme zmajem tako ni preostalo drugega, kot da tekmo zaključijo z igro brez vratarja, kar pa se jim ni obrestovalo. Domači igralci so dosegli še en zadetek v prazno mrežo in s 3:1 je bila tekma končana v korist domače ekipe.

Na drugi strani smo v Ljubljani pričakovali zanesljivo zmago Olimpije. Vsaj tako je kazala razvrstitev na prvenstveni lestvici. Zmaga v Ljubljani sicer zares verjetno ni bila nikoli ogrožena, smo pa vseeno spremljali dokaj zanimivo in občasno izenačeno srečanje.

Igralci Olimpije so v tekmo vstopili z rahlo pobudo. Igra je bila mirna in na trenutke zelo počasna in previdna, a v takšni igri so so naši igralci kar dobro znašli. Z dvema zadetkoma so naši zmaji že sredi prve tretjine vodili z 2:0. Nato pa se je igra malce razživela in videli smo več priložnosti – tudi za goste. A če so zadetki v prvem delu padali ob previdni igri, teh v igri z veliko priložnostmi ni bilo in prva tretjina se je končala z rezultatom 2:0.

Druga tretjina se je pričela z izenačeno igro, a pobuda se je kmalu pričela prenašati na stran Olimpije. Kmalu so naši igralci dosegli nove zadetke in s 4:0 je kazalo, da bo tekma odločena že v drugi tretjini. A borbeni gostje so nato le vnovčili svoje spretnosti. V zadnjih dveh minutah druge tretjine so izkoristili nekaj nepazljivosti v naši obrambi in dvakrat zadeli. Rezultat je bil tako 4:2 in tekma ob prehodu v zadnjo tretjino še ni bila odločena.

Gostje so pobudo z zadnjih minut druge tretjine prenesli tudi v zadnjo tretjino in v prvih minutah so si priigrali nekaj lepih priložnosti. A na srečo teh niso izkoristili in od 3. minute naprej so priložnosti pričele prihajati tudi za naše igralce, kar je nalet gostov uspešno zaustavilo. Pobuda se je počasi zopet pričela prenašati na našo stran. Napadi zmajev so bili vse pogostejši in vse bolj nevarni, dokler ni 8 minut pred koncem srečanja padel nov zadetek, ki je povišal prednost Olimpije na 5:2. Tu se je tekma prelomila. Takoj za tem zadetkom je padel še en zadetek in tekma je bila odločena. Do konca tekme smo nato videli še nekaj uspešnih akcij in zadetkov. Tekma se je končala s končnim rezultatom 8:3.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na spodnjem prispevku

Na preostalih tekmah so Jeseničani premagali KHL Zagreb z 11:0, HDD Bled pa je premagal Maribor s 6:1. V nedeljo pa sta bili odigrani še dve tekmi. Jeseničani so s 6:0 premagali Maribor, KHL Zagreb pa je v zanimivi tekmi s 5:4 premagal HDD Bled.

Na prvenstveni lestvici ekipa Zeleni ostaja na 3. mestu. Za Jesenicami na 2. mestu naša ekipa zaostaja 5 točk in v naslednjem krogu bo na vrsti derbi, kjer bodo naši igralci to prednost lahko zmanjšali. Tekma med ekipo Jesenic in Zeleni se bo odigrala v Tivoliju. Bo pa tekma na sporedu v torek 5.2 in ne v soboto 2.2, kot je bilo prvotno načrtovano.

Ekipa Beli trenutno še ostaja na 6. mestu prvenstvene lestvice. A KHL Zagreb na 7. mestu se je že nevarno približal na 3 točke zaostanka. Naslednji krog prinaša tekmo ravno med tema dvema tekmecema. Tekma bo v soboto v Zagrebu.

 

Fotografije s tekme ekipe Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top