skip to Main Content
Mlajši dečki odigrali prve četrtfinalne tekme v končnici

V soboto 2. marca so bile na vrsti prve četrtfinalne tekme letošnje končnice za selekcije mlajših dečkov.

Nastopili sta tudi obe naši ekipi. Ekipa Beli se je kot 7. uvrščena ekipa pomerila z 2. uvrščeno ekipo Jesenic. Tekma je bila na Jesenicah. Seveda so bili Beli v spremenjeni zasedbi, glede na večji del sezone, pred zelo težko nalogo. Ekipa je sedaj povečini sestavljena iz mladih hokejistov, ki šele vstopajo v svet igranja na celotno igrišče in proti razigranim domačinom se je hitro pokazalo, da večjih možnosti za uspeh nimajo. Domači so povedli že v uvodni minuti, razlika pa se je nato samo še povečevala. Na koncu se je rezultat ustavil pri 21:1 za ekipo Jesenic. Poraz je bil sicer višji kot smo si želeli, a bolj kot rezultat so pomembne izkušnje, ki si jih igralci pridobivajo.

Drugače je bilo pri ekipi Zeleni. Ti so v Tivoliju kot tretje uvrščeno moštvo pričakali ekipo KHL Zagreb, ki je po rednem delu zasedla 6. mesto. Ekipa Zeleni je v tekmo vstopala kot favorizirana ekipa in igralci so to želeli pokazati tudi na ledu.  In res so zmaji v tekmi kmalu prevzeli pobudo. Več so bili pri ploščku in večkrat so se pojavili pred vrati gostujočega vratarja. A tistih pravih zares lepih priložnosti na začetku tekme še ni bilo. A vseeno se je pritisk na gostujoča vrata postopoma povečeval. V 9. minuti so naši fantje zadeli okvir vrat, do prve spremembe izida pa je nato prišlo v 14. minuti. V krajšem napadu so bili gostje, a so naši branilci plošček odvzeli, še preden bi prišlo do nevarne situacije. Sledila je podaja v sredino. Plošček je prišel na našega napadalca, ki je sam krenil v hiter protinapad. V dvoboju z vratarjem je bil uspešen in naši fantje so se lahko veselili prvega zadetka.

To pa je bilo tudi vse, kar se tiče nevarnih akcij v prvem delu igre, ki se je tako zaključil z rezultatom 1:0. Druga tretjina se je na začetku odvijala podobno kot prva. Pobudo so imeli domači igralci, a ti si še vedno niso ustvarili veliko zares dobrih priložnosti. Rezultat je bil tako še vedno dokaj izenačen. Tudi gostje so namreč občasno prihajali do strelov na naša vrata in tekma še zdaleč ni bila odločena. Je pa pobuda Ljubljančanov v igro prinesla več prekrškov gostov, ki so se tako kar nekajkrat znašli v igri z igralcem manj na ledu. V 5. minuti druge tretjine so naši za nekaj časa zadrsali celo z dvema igralcema več na ledu. A vse te izključitve zadetkov niso prinesle. Je pa nov zadetek prišel na vrsto v 10. minuti 2. tretjine. Gostje so krenili v napad, a so jih naši napadalci v srednji tretjini lepo zaustavili. Sledil je prodor proti gostujočim vratom. Naša dva napadalca sta si izmenjala dvojno podajo in plošček je neubranljivo končal v mreži. Vodstvo Olimpije je znašalo 2:0. Po tem zadetku se je tekma kar malce razživela. Priložnosti so se pričele sledili ena za drugo. Več so jih imeli naši igralci. A novih zadetkov ni bilo. Igra se je nato počasi umirila in druga tretjina se je končala z rezultatom 2:0 za Olimpijo.

Zaradi izključitev na strani gostov na koncu 2. tretjine, so naši igralci v zadnjo tretjino krenili z igralcem več na ledu. Pri tem so si priigrali nekaj lepih priložnosti. Med drugim je naš branilec s strelom od daleč celo zadel okvir vrat. A rezultat je ostal 2:0. Sledilo je še nekaj priložnosti, nato pa je prišla na vrsto 9. minuta zadnjega dela. Naši igralci so v napadu izgubili plošček. Sledil je hiter protinapad gostov. Pri prvem strelu gostov je naš vratar še lahko posredoval, pri odbitku pa ne več in tekma je postala še dodatno zanimiva z rezultatom 2:1. Zmaji so sicer takoj v nadaljevanju tekme pritisnili na gostujoča vrata, a zadetka tu še ni bilo. Igra se je razživela in za trenutek so gostje dobili dodatno psihološko moč. A v 10. minuti je bila tekma verjetno dokončno odločena. Naši so si priborili plošček v svoji tretjini in so krenili v hiter protinapad. Naš napadalec je bil zbran in natančen in Olimpija je povišala svoje vodstvo na 3:1. Dve minuti kasneje pa je vodstvo znašalo že 4:1. Naši so napadli po levi strani. Z višine modre črte je naš napadalec sprožil močan strel. Vratar je strel ubranil a z malce sreče za naše, se je plošček vseeno skotalil v gol. Do konca tekme je bilo še skoraj 7 minut časa, a več ali manj je bila tekma tu odločena. Moči za preobrat gostje niso več imeli in naši igralci so tekmo dokaj mirno pripeljali do konca.

Sicer si lahko povzetke s tekme pogledate tudi v spodnjem video prispevku.

Na preostalih tekmah smo dobili tudi že prvega polfinalista. HKMK Bled in KAC sta namreč pohitela s svojimi tekmami in sta obe tekmi že odigrala. V petek je na prvi zmagala ekipa KAC s 6:0. V nedeljo pa je bila na sporedu druga tekma. KAC je po prvih dveh tretjinah vodil s 3:0. V zadnji tretjini pa so domači skorajda ujeli Blejčane, a je na koncu ostali pri zmagi gostov s 3:2. V polfinalu jim bo bržkone nasproti stala ekipa iz Kranja, ki je v prvi tekmi kar s 14:0 premagala HDD Bled.

Povratne tekme bodo na sporedu v soboto 9. marca.

 

Video posnetek celotne tekme Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev na tekmi Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev na tekmi Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme Zelei si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme Beli so lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet v končnici in celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top