skip to Main Content
Mladinci najprej skorajda zapravili visoko prednost, na koncu pa vseeno slavili

Zadnja tekma v koledarskem letu na Tivolskem ledu je pripadla mladincem. V okviru rednega kroga državnega prvenstva za selekcije U-18 so se pomerili z Bledom.

To je bila že tretja letošnja tekma med tema dvema tekmecema. Zadnjo so pred tedni v Tivoliju dobili Ljubljančani z 1:0. Prvo pa so v začetku sezone na Bledu dobili Blejčani. Po izvajanju kazenskih strelov so bili boljši s 3:2. Pričakovali smo torej novo izenačeno tekmo in takšno smo tudi dobili.

Tekmo so odlično pričeli domači igralci. Že kmalu po začetnem sodniškem metu so si pridobili plošček, krenili v protinapad in zadeli. Podala sta Žiga Mehle in Gašper Šubic, v protinapadu pa je bil v samostojnem prodoru natančen Mark Sojer. A vodstvo domačih ni trajalo dolgo. Gostje so se zbrali in pritisnili na ljubljanska vrata. Domači igralci so se potegnili v obrambo in pritiska dolgo niso mogli zdržati. Že v 3. minuti je prišlo do gneče pred domačim vratarjem. Sledilo je nekaj strelov iz neposredne bližine. Nekaj teh strelov je domači vratar Ian Sotlar zadržal, a na koncu so iz terh odbitkov gostje le zadeli in izid je bil izenačen.

Takoj za tem sta sledili dve lepi priložnosti na vsaki strani, nato pa se je igra kar malce umirila. Videli smo tekočo igro, brez prekinitev, ki pa razen nekaj pol-priložnosti pravih razburjenj ni prinesla. V takšni igri so gostje postopoma prevzemali pobudo, a v 10. minuti so domači ponovno udarili. Najprej je pred vrata pridrsal Gregor Žeželj, a tam ni bilo nikogar, ki bi podan plošček potisnil v gol. Odbitek si je priboril Mark Sojer, ki je podal na modro črto do Ravil Galeeva. Ravil je z leve strani sprožil visok strel in plošček je končal v mreži. Zmaji so v 11. minuti povedli z 2:1.

Gostje so tudi po zadetku ohranilo rahlo pobudo a to se jim še vedno ni obrestovalo. Zmaji so namreč čez nekaj minut ponovno udarili. Izvedli so hiter protinapad. Praktično so se v protinapadu znašli kar tri ljubljanski napadalci proti enemu gostujočemu branilcu. Mark Sojer in Gregor Žeželj sta podala, Žiga Mehle pa je bil pred vrati dovolj spreten, da je vodstvo Olimpije v 14. minuti povišal na 3:1.

Nalet Zmajev se je nato zaustavil s prekrškom za izključitev. A pravih nevarnosti za Ljubljanska vrata med igro z igralcem manj niti ni bilo. Takoj zatem je sledila manjša priložnost za Žigo Mehleta, nova prava priložnost pa se zmajem ponudila v 18.minuti. Praktično iz lastne obrambne tretjine je v napad krenil Blaž Stipanič. Preigral je nekaj gostujočih igralcev in sam zaključil uspešen prodor. Vodstvo Olimpije je v tem trenutku znašalo že 4:1.

A tekma še zdaleč ni bila odločena. Takoj po sodniškem metu, ki je sledil zadnjemu zadetku so gostje namreč dosegli gol. Sodniški met je sicer pripadal domačim igralcem, a plošček se je odbil v obrambno tretjino Olimpije. Tu pa so domači branilci naredili napako in gostje so plošček ukradli. Sledila je podaja v sredino in strel za znižanje rezultata na 4:2.

4:2 je bil tudi končni rezultat prve tretjine, čeprav so gostje tudi po svojem drugem zadetku še nekajkrat nevarno zapretili. Blejski hokejisti so nato izkoristili pobudo s konca prve tretjine in so na domača vrata pritisnili že takoj v nadaljevanju tekme. V prvih minutah druge tretjine je bila ljubljanska obramba kar nekajkrat na preizkušnji, a nalete so fantje vzdržali in počasi se je vzpostavljalo ravnotežje. A nato je sledil prekršek za izključitev in gostje so lahko ponovno prevzeli pobudo v igri 5-na-4. Med izključitvijo so gostje napadli. Dolgo časa so pritiskali na domača vrata. Ljubljanski branilci so se uspešno branili vse do zadnje sekunde izključitve, ko so gostje le zadeli. S tem je bil rezultat znižan že na 4:3 in gostje so bili v naletu. V naslednjih minutah so povečini oni narekovali tempo. Pravih priložnosti za izenačenje sicer niso imeli, a pobuda je bila na njihovi strani.

To se jim je  nato v 33. minuti končno obrstovalo. Plošček se je nahajal pred Ljubljanskimi vrati. V gneči je sledilo nekaj strelov, dokler ni plošček končal v mreži. Praktično na polovici tekme je bil rezultat tako izenačen na 4:4.

Še v isti minuti je sledila še napaka pri menjavi na strani Olimpije in gostje so bili ponovno v igri z igralcem več. Izgledalo je, da bo prišlo do popolnega preobrata, a gostje vseeno igro z igralcem več niso odigrali najbolje in pravih nevarnosti za domača vrata ni bilo. Igra se je uravnotežila.

Razživela se je ponovno v zadnjih minutah druge tretjine. Najprej so dvakrat nevarno zapretili zmaji. Najprej je Žiga Mehle močno streljal neposredno po dobljenem sodniškem metu, malo zatem pa je Žiga Mehle lepo podal pred vrata do Gregorja Žežlja, ki je bil le za las prekratek, da ne bi prišel do izvrstne priložnosti. V zadnjih sekundah pa so bili nevarni tudi gostje, ko so uprizorili novo gnečo pred našimi vrati. A tokrat so v gneči vseeno zmagali ljubljanski branilci in izid 4:4 je ostal kot končen rezultat druge tretjine.

Zadnja tretjina se je pričela podobno kot druga – z napadom gostujočih igralcev. Videli smo nekaj zelo nevarnih situacij pred našimi vrati. A vratar Ian Sotlar je bil venomer na mestu in izid je ostajal izenačen. V 45. minuti so nato zmaji malce lažje zadihali, saj so dobili priložnost v igri z igralcem več. Te priložnosti niso izkoristili in gostje so počasi ponovno pričeli prevzemati pobudo. Še posebej je bilo vroče po 54. minuti, ko so se gostje znašli v igri z igralcem več. A tudi oni te priložnosti niso izkoristili.

Še najlepša priložnost gostov je sledila kmalu za tem, ko sta ekipi zadrsali v polni postavi. Po kratki kombinaciji se je Blejski napadalec sam znašel pred našim vratarjem. Z razdalje nekaj metrov z desne strani je sprožil strel. Strel je Ian Sotlar ubranil in plošček je zadel okvir vrat. Tudi odbitek je bil nevaren, a se je na koncu vse dobro izšlo. Kmalu zatem pa sledi naš proti napad. Gregor Žeželj je podal do prodirajočega Tilna Kosmača. Tilen se je znašel sam pred gostujočim vratarjem in je z natančnim strelom v 58.minuti vodstvo ponovno prinesel ljubljanski ekipi.

Do konca smo seveda videli še nekaj priložnosti, saj se gostujoči igralci niso kar tako sprijaznili z rezultatom. Poizkusili so tudi v igri brez vratarja. To je skorajda izkoristil Mark Sojer a ni bil natančen. Tako da je zadnja minuta minila več ali manj v ljubljanski obrambni tretjini, kjer so se gostje krčevito trudili zadeti za izenačenje. A naša obramba je vzdržala in zmaga je ostala doma. S 5:4 so si zmaji priigrali nove 3 točke.

Na preostalih tekmah je Slavija s 3:1 premagala Triglav. Jesenice pa so v dvojnem programu z Beograjsko Crveno Zvezdo zabeležile polovičen uspeh. V soboto so bili boljši Beograjčani s 5:3, v nedeljo pa Jeseničani s 5:2.

S to zmago Olimpija sicer ostaja na 5. mestu prvenstvene lestvice, a v primerjavi z ostalimi ekipami ima najmanj odigranih tekem, tako da ima še vedno lepo priložnost, da se počasi prebije bolj v vrh prvenstvene lestvice. Prva takšna priložnost bo sledila že 10. januarja, ko zmaji nadaljujejo s svojimi tekmami. Takrat se odpravljajo v Zalog.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top