skip to Main Content
Mladinci so na koncu morali priznati premoč tekmecem v polfinalu

 V četrtek 21. marca je bila na vrsti povratna polfinalna tekma v selekciji mladincev. V Tivoli so s prednostjo zmage s prve tekme pripotovali igralci iz Jesenic. Tudi sicer je ekipa Jesenic veljala za favorita letošnjega polfinalnega obračuna. Naši igralci so bili odločeni, da vlogo favorita gostom ne prepustijo zlahka…

Obe ekipi sta v tekmo vstopili kar malce previdno. Ni bilo tistega značilnega naleta iz ene ali druge strani. Takšna “počasna” igra pa je v začetku očitno bolj ustrezala gostom. V začetku 3 minute so gostje pridrsali po levi strani. Prodiral je Jakupovič. Naši branilci ga niso zaustavljali in sledil je strel proti našim vratom. Strel je bil dovolj natančen, da je presenetil našo obrambo in našega vratarja Iana Sotlarja in gostje so že takoj v uvodu povedli z 1:0. Tekma se seveda ni pričela tako kot smo si želeli, a to je bil šele začetek tekme in vse je bilo še odprto. Prva priložnost za naše se je prikazala v 6. minuti. Po strelu pred vrata se je lepa priložnost ponudila Blažu Stipaniču, a Blaž ni uspel sprožiti strela.

Sledila je izenačena tekma z občasnimi priložnostmi. Med drugim so gostje v 14. minuti v protinapadu zadeli okvir vrat. Nato pa je prišla 17. minuta. Gostje so krenili v nov napad. Prvi strel je naš vratar še ubranil, a odbitek je prišel do Baloha, ki je zadel v nebranjeno mrežo in gostje so vodili z 2:0. Ob tem zadetku so gostje še bolj prevzeli pobudo. Sledilo je nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, a na srečo se je tretjina kmalu končala in rezultat je ostal nespremenjen 2:0.

V drugi tretjini se je igra nato ponovno malce umirila in v začetku tega dela igre smo videli podobno igro kot v večjem delu prve tretjine. Le da tokrat gostje niso bili več tako nevarni. Lahko bi rekli, da je bila igra v tem delu popolnoma izenačena. A izrazitih priložnosti ni bilo veliko. Niti na eni, niti na drugi strani. Prva priložnost v tretjini je za goste prišla na vrsto v 2. minuti, prva priložnost za naše pa v 4. minuti, ko je strel Marka Sojerja z bližine gostujoči vratar Žagar uspeno ubranil. Enako sta bila oba vratarja uspešna tudi pri vseh ostalih poizkusih v tej tretjini in tretjina se je končala z nespremenjenim rezultatom 2:0.

V zadnjo tretjino so nato, po pričakovanjih, bolj agresivno vstopili zmaji. Nenazadnje so morali izid preobrniti, sicer se bi z današnjo tekmo sezona za igralce Olimpije več ali manj končala. Prva priložnost za naše zmaje je prišla na vrsto v 4. minuti zadnje tretjine. Prodiral je Blaž Stipanič. Pred vrati je lepo podal v sredino, kjer pa je bil le za malo prekratek Žiga Mehle in do pravega strela sploh ni prišlo. V 5. minuti so se nato igralci za gostujočimi vrati borili za plošček. Na koncu je ta prišel do Gregorja Žežlja, ki je zadrsal pred vrata, a tudi on ni uspel premagati gostujočega vratarja. Do prve priložnosti so gostje prišli šele v 8. minuti ko so v protinapadu zadeli nov okvir vrat, a še takrat je nato Mark Sojer v nasprotnem napadu skorajda dosegel svoj prvi zadetek.

Pobuda naših igralcev se je nadaljevala še naprej. Ta je postala še večja, ko je v 48. minuti srečanja Olimpija zadrsala z igralcem več na ledu. Priložnosti sta imela Žiga Mehle in Blaž Stipanič, a tudi tu je rezultat ostal nespremenjen. S tem pa je počasi pobuda zmajev pojenjala. Naši igralci so se sicer trudili še naprej, a najprej je v 53. minuti prišlo do prve naše izključitve, nekaj minut pred koncem pa še do druge. In če ne prej, so te izključitve dokončno razbile naše upe za preobrat ali pa vsaj za napeto končnico tekme.

Gostje so tako tekmo mirno pripeljali do konca in prednost iz prvih minut tekme je obveljala vse do konca. Sicer si lahko povzetke s tekme ogledate tudi v spodnjem video prispevku.

 

Prav tako je končan tudi drugi polfinalni obračun. Mogoče na videz malce presenetljivo. A Mariborčani so tudi v drugo ugnali hokejiste iz Zaloga. Tokrat so doma slavili s 4:1 in tako bomo v naslednjih dneh gledali finalni obračun med ekipo Jesenic in Mariborom. Prva tekma bo na sporedu na Jesenicah, predvidoma v četrtek 28. marca.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice in celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top