skip to Main Content
Kljub borbi se ni izšlo

Zmaj so tudi na drugi domači tekmi finala ponovili scenarij z dneva prej in v zadnji tretjini zapravili prednost dveh golov. Tudi tokrat so bili boljši gostje z  Južne Tirolske s 4:3.

Foto: Eva Brili Grebenar

Kot dan prej, so tudi tokrat tekmeci čakali na ljubljanske napake in jih v zadnji tretjini kaznovali. »Izredno sem razočaran, fantje so dali vse od sebe, borili smo se. Res pa je udi, da smo naredili nekaj neumnih napak, dobili dva zadetka po nepotrebnem. Nasprotnik je res trd oreh, so izredno kvalitetna ekipa, a ne bomo se predali,« je po tekmi povedal Jure Vnuk. »V torek se bomo spočili, v sredo pa gremo v Brunico.«

V Tivoliju se je zbralo malenkost manj navijačev kot dan prej, ki so poskrbeli za odlično vzdušje. Zmaji so začeli dobro, nadzorovali igro, a gostje so od začetka tekme znali kaznovati vsako napako domačih, ki jih je v 17. minuti v vodstvo popeljal Nik Simšič. Na začetku druge tretjine, v 22. minuti, sta lep prodor izvedla Žan Jezovšek in Aleš Mušič, ki ga je kronal z zadetkom. Po napaki zmajev so gostje znižali izid na 2:1 v 36. minuti, v zadnji sekundi tretjine so zmaji z golom Aleša Mušiča spet povišali vodstvo za dva gola.

To pa vseeno ni bilo dovolj za končno zmago, saj so gostje silovito pritisnili v zadnji tretjini. Najprej znižali izid, potem še izenačili v 58. minut in prvič v finalu smo gledali podaljšek. Ta pa ni dolgo trajal, saj so gostje izkoristili nezbranost zeleno-belih in Traversa je v 2. minuti podaljška pokopal upe zmajev na zmago.

Foto: Eva Brili Grebenar

Žiga Pešut: »Začeli smo boljše kot dan prej, ko pa dobimo zadetek ali dva popustimo in to nas je stalo tekem. Zdaj se bomo spočili, v Brunico gremo po zmago, da bomo v petek spet napolnili Tivoli. Če ne bi verjeli vase, nima smisla, da igramo. Danes smo bili 50 minut boljša ekipa, potem pa smo padli in nesrečno izgubili.«

Nik Simšič: »Danes smo bili 50 minut boljši nasprotnik, a žal to ni bilo dovolj. V ključnih trenutkih nam je malo padla koncentracija in zgodilo se je, kar se je. Psihični moment je za njih zdaj težji, saj je zadnjo tekmo najtežje zmagat. Mi gremo v Brunico pozitivno, vzeli bomo pozitivne stvari in gremo naprej.«

Naši hokejisti so še povedali, da je lepo igrati pred tako polnim Tivolijem in takšnimi navijači. Hvala vsem, ki ste prišli spodbujat naše fante!

Zahvaljujemo se tudi varnostni službi SŽ ŽIP Storitve d.o.o., ki je potrpežljivo, vestno in profesionalno opravila svoje delo na vseh domačih tekmah.

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top