skip to Main Content
Kadeti so uspešno vstopili v novo sezono

V soboto 17.9 je bil na vrsti prvi krog v letošnjem tekmovanju U-17.

Naši kadeti so se odpravili v Celje. Tekmo je vodil naš novi trener Bojan Zajc. Začetki sezone v novih selekcijah so vedno malce nepredvidljivi, ker se selekcije lahko zelo premešajo in je prava forma igralcev vidna šele na prvih tekmah. A očitno so naši fantje vstopili v novo sezono dobro pripravljeni.

Naši igralci so na tekmi prevladovali. Razmerje v strelih je bilo sicer dokaj izenačeno (31:24 v našo korist), a so bili naši strelci bistveno bolj nevarni. Že v prvi tretjini so si naši zagotovili lepo prednost. Najprej sta zadela Ian Petronijevič Lepša ter Bruno Kuret. Nato so naši sicer morali ubraniti manjko dveh igralcev na ledu, a tu se je videlo, da domači pravih možnosti za izenačeno tekmo nimajo. Do konca tretjine je zadel še Ognen Janev.

Podobno se je tekma odvijala tudi v drugi tretjini. Za naše so zadeli Gaber Belec Poženel, Julijan Huč ter z igralcem več še Tevž Žibert. Zadeli so tudi domači, a to je vodsvo naših le malce ublažilo. Do konca tekma sta nato po en zadetek dosegla še Bruno Kuret in Ian Petronijevič Lepša, s čimer se je tekma končala z rezultatom 8:1 za našo ekipo.

Naši kadeti tekmovanje nadaljujejo naslednjo soboto z gostovanjem na Bledu. Bled je v prvem krogu izgubil proti Slaviji 5:3, Triglav pa je bil boljši od Maribora z 8:1. Tekma med Jeseničani in HDD Bledom ni bila odigrana.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top