skip to Main Content
Ekipa U-20 uspešno nadaljuje lov za ubežniki na lestvici EBYSL

V soboto 26.11 je ekipa U-20 odigrala nov krog v prvenstvu EBYSL. Tokrat so se zeleni odpravili na gostovanje v Innsbruck. Innsbruck se v letošnji sezoni nahaja v skupini B tekmovanja EBYSL. Razpored tekmovanja nalaga, da se vsaka ekipa sreča z vsako, a z ekipami iz drugih skupin zgolj enkrat, tako da je bilo to letos prvo (in verjetno zadnje) srečanje s to ekipo.

Tekmovanje je že v začetku drugega dela rednega prvenstva in misli počasi že bežijo v preračunavanje kombinacij za končnico playoff. V končnico se uvrsti najboljših 5 ne-prvo uvrščenih moštev vseh skupin gledano po številu osvojenih točk (prva mesta v 3 skupinah vodijo neposredno v končnico, a ta so za današnja nasprotnika praktično že nedosegljiva). V tem smislu je bil današnji nasprotnik Innsbruck tudi neposredni konkurent za mesta v končnici, kar je še dodatno dvignilo pomen današnje tekme.

AVtor: Drago Čigon

Trener zelenih Andrej Brodnik je na krilih boljših rezultatov iz zadnje tekme dobro pripravil ekipo. Olimpija je v tekmo krenila odločno in v prvem delu smo videli zelo izenačeno predstavo obeh ekip. Tehtnico na stran zelenih so prevesile minute proti koncu tretjine. Najprej je bil v 15.minuti izključen domači igralec in Olimpija je krenila v obleganje vrat z igralcem več. Nekaj nervoze je nato povzročila hkratna izključitev igralcev na obeh straneh (na strani Olimpije je bil kaznovan Žal Luka Srpčič), kar pa zelenih ni zmedlo in proti koncu številčne prednosti je Luka Ulamec po podaji danes odličnega Nika Sitarja povedel goste v vodstvo 1:0. Takoj v naslednjih sekunda, pa so Ljubljančani uspeli ponovno izkoristiti zmedo domačih in po podaji Janija Pušenjaka ter Žige Krašovca je zadel Rok Klanšek. Olimpija je vodila z 2:0.

niksitarAVtor: Drago ČigonV drugi tretjini so domači igralci vseeno bolj pritisnili na gol gostov, kar se je poznalo tudi v skupni statistiki strelov (13 za domače, 7 za goste v tem delu igre). V tem delu
igre so si Ljubljančani tudi pridelali kar nekaj izključitev (Luka Žan Srpčič celo kazen igre). Čeprav so se Ljubljančani dobro branili v igri z igralcem manj, pa so bili domači dvakrat uspešnejši v igri s polnimi postavami in rezultat je bil na koncu tretjine poravnan na 2:2.

V zadnji tretjini so Ljubljančani ponovno vzpostavili ravnotežje in bistveno lažje so dihali po 45.minuti, ko je po podaji Michaela Hoffmana zadel Lovro Lapornik. Trda igra se je nadaljevala do 54.minute, ko je po podaji Luke Ulamca in Žige Krašovca zadel Nik Sitar. Ko je že kazalo, da bo tekma mirneje pripeljana h koncu, pa so sledile malce bolj dramatične zadnje minute. Najprej je bil v 59. minuti izključen Filip Kuhar. Gostje so iz vrat potegnili vratarja in pričeli z igro 6 na 4, a zeleni so to zelo hitro izkoristili in že po nekaj sekundah je Luka Ulamec po podaji Marka Severja uspel zadeti prazna vrata in tekma je bila odločena.

Današnja zmaga je Olimpijo povsem približala ekipam v sredini lestvice. V nadaljevanju najprej sledi težko gostovanje v četrtek pri ekipi Sapa Fehervar, nato pa bomo naslednji vikend videli dve zaporedni tekmi v Tivoliju z ekipo Debrecen, ki je prav tako neposredni tekmec Ljubljančanov za dobra mesta v skupini. Če bi Ljubljančani trdo prodali svojo kožo na Madžarskem in uspeli dvakrat zapored doma premagati ekipo Debrecena, se bo Olimpija dokončno priključili tekmecem za višja mesta v skupini in mesta, ki vodijo v končnico, tako da bi lahko gledali dokaj zanimivo in napeto nadaljevanje prvenstva. Ekipa zelenih s trenerjem Andrejem Brodnikom na čelu se tega dobro zaveda in prepričani smo, da bodo priprave na prihajajoče tekme dobre.

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top