skip to Main Content
Ekipa A mlajših dečkov je odigrala zanimivo zaostalo tekmo, a brez uspeha

V ponedeljek 19. novembra je bila za ekipo A na vrsti zaostala tekma prvenstva mlajših dečkov. V Tivoli je prišla ekipa iz Kranja. Triglav je v letošnji sezoni ena boljših ekip. V dosedanjih srečanjih so doživeli le en poraz in to ravno v zadnji tekmi, so jih je KAC premagal z 8:2.

Ekipa pod vodstvom Andreja Hebarja je tako lahko pričakovala težko tekmo, a seveda predaje v naprej ni bilo.

Tekma se je pričela izenačeno. V uvodnih minutah smo videli nekaj nevarnih strelov in prodorov na obeh straneh. Nič od tega prvih zadetkov ni prineslo. V 6. minuti je sledila prva izključitev na strani domačih. Gostje so malce pritisnili in ob zaključku kazni je strel od daleč oplazil vratnico Ljubljanskih vrat, a tudi to uvodnega rezultata ne spremenilo. V nadaljevanju se je igra ponovno uravnotežila. Kmalu so si novo priložnost pridrsali mladi Zmaji. Na sredini igrišča so ukradli plošček. Sledil je prodor po desni strani in močna podaja v sredino. Napadalec Zmajev je pred vrati sprožil strel “na prvo” in plošček je za las zletel preko vrat. Kranjčani so nato takoj krenili v protinapad. Po prodoru v napadalno tretjino so sprožili lep strel od daleč, a domač vratar je bil na mestu. Gledali smo zanimiv hokej. Nekaj več priložnosti so imeli Zmaji, a najlepšo so vseeno imeli gostje. Ravno v zadnjih sekundah tretjine so napadli. Sledil je močan strel skoraj z modre črte in domači vratar se je moral zelo potruditi, da ob zvoku sirene gostje niso povedli. Tretjina se je končala z rezultatom 0:0.

Drugi tretjino sta ekipi odprli z novima priložnostima. Najprej so bili na vrsti gostje. Po relativno nenevarnem strelu, ki je zletel mimo vrat, se je plošček nevarno odbil nazaj pred vrata. Gostujoči napadalci so bili spretnejši od naših branilcev, a vratarja Zmajev niso premagali. V hitrem protinapadu Olimpije, ki je sledil, pa je strel prodirajočega igralca po levi strani ubranil gostujoči vratar. Tako kot v prvi tretjini smo gledali zanimiv hokej. Obe ekipi sta prihajali do svojih priložnosti, a tokrat so bili za odtenek bolj nevarni gostje. Prelomni trenutek tretjine se je zgodil 5 minut pred koncem. V napadu so bili Zmaji, a strela si niso uspeli pripraviti. Plošček je prišle do modre črte, kjer pa so ga hitri Kranjski napadalci ukradli nepazljivemu branilcu Zmajev. Sledil je hiter protinapad in zadetek za 1:0. Zadetek je Zmaje kar malce zmedel. A do konca tetjine so se nekako zbrali. Novih priložnosti gostom niso dopustili, a tudi sami si izrazitih priložnosti za izenačenje niso pripravili. Druga tretjina se je končala z minimalnim vodstvom gostov 1:0.

Zadnja tretjina pa se je pričela na naslabši možni način. V prvih 90 sekundah so gostje kar trikrat zadeli. Igralci Olimpije so enostavno vstopili v zadnjo tretjino v krču in gostje so tekmo uspeli prelomiti. Po teh zadetkih so se Zmaji zbrali in igra se je počasi vrnila v prejšnje tirnice. Nekaj upanja za preobrat je nekaj minut po slabem začetku prinesel protinapad Zmajev. Napadalec je sam zadrsal proti vratom in branilcu gostujočega moštva ni preostalo drugega, kot da je s prekrškom zaustavil prodor. Sledil je kazenski strel za Olimpijo. Naš napadalec je lepo zadrsal proti vratom, po levi strani je vratarja praktično že preigral, nato pa je plošček zaustavila vratnica in gostujoča vrata so ostala zaprta. Tako kot skozi celotno tekmo. Do konca tekme je bilo še sicer 10 minut, a kmalu se je pokazalo, da moči za preobrat ni bilo več. Sledilo je še nekaj priložnosti Zmajev vsaj za častni zadetek, a tudi tega ni bilo in tekma se je končala z zmago gostov 4:0.

 

S to zmago je Kranjčani prišli na 3. mesto prvenstvene lestvice, Zmaji pa so zdrsnili na 4. mesto. Najboljših 5 ekip v prvenstvu tako ostaja KAC, Triglav, Jesenice ter obe ekipi Olimpije, res pa je, da si pričenjata obe ekipi Olimpije nabirati zaostanek za vodilnimi. Prva priložnost za nove točke bo že v soboto. Ekipa B se odpravlja današnjemu nasprotniku v Kranj, ekipa A pa doma gosti Slavijo.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev na tekmi si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top