skip to Main Content
Današnja Madžarska ekipa žal premočna za naše U-20

V soboto 8.10 se je nadaljevalo prvenstvo EBYSL. V gostje so prišli neugodni Madžari – Sapa Fehervar. Ekipa Sape je pred tekmo zasedala visoko 2-mesto na lestvici skupine A (kjer se nahaja tudi Olimpija), hkrati pa so gostje letos že gostili v Tivoliju in zmagali z 2:4.

Vseeno so Ljubljančani vstopili v igro polni optimizma. Zal pa se začetek ni izšel po načrtih. Olimpija ni in ni našla prave igre v prvem delu in gostje so nastreljali domače kar s 16-timi streli proti 2 domačima streloma. Temu primeren je bil tudi rezultat. Gostje so povedli že v 4.minuti. Domači so iskali ravnovesje in v 7.minuti se jim je porodila priložnost, saj so zaigrali z igralcem več. Vendar namesto izenačenja je sledil hladen tuš in vodstvo gostov z 0:2 (gol z igralcem manj). Podobna igra se je nadaljevala vse do konca tretjine, ko so gostje vodili že z 0:3.

V drugem delu smo pričakovali napad domačih. Domači so res tretjino začeli malce bolje kot so odigrali prvo in igra je bila vsaj na trenutke enakovredna,. Vendar prave energije igralci niso prikazali in v 29.minuti je semafor kazal že 0:4. Sledile so živčne minute, ko so si Ljubljančani pričeli nabirati izključitve. Med drugim so gostje igrali tudi z dvema igralcema več. Vendar so domači pritisk izdržali in takoj po tem, ko sta bili ekipi v polni postavi pričeli igrati bistveno bolje. Hkrati je trener domačih Brodnik izvedel tudi menjavo v vratih. Tilen Spreitzer je sicer dokaj dobro opravil svojo nalogo, a vseeno lahko menjava vratarjev predrami ekipo. Do konca tretjine smo sicer videli zadetek gostov za vodstvo 0:5, vendar vsaj igra domačih je bila bistveno hitrejša in odločnejša.

Domači so podobno igro prenesli v tretji del tekme, ko so nenazadnje tudi gostje že malce popustili. Rezultat je bil viden in videli smo dva zadetka v mreži gostov. Najprej je za 1:5 zadel Rus (podaja Jovan, Zibelnik), nato pa za 2:5 še Ulamec (podaja Krašovec, Rus). Zadetka sta bila dosežena v 53. in 57. minuti, ko je nekako bilo že jasno, da preobrata ne bo možno doseči. Vseeno pa se je zdelo, da končni rezultat vseeno ne bo tako slab. Vmes so zeleni zadeli še tretjič, a je sodnik upravičeno razveljavil zadetek, saj je bil dosežen z nogo.

V 58. minuti je sledila še zadnja izključitev na strani gostov in zmaji so se podali v napad na še dodatno znižanje rezultata. Po kratkem obleganju vrat gostov, so gostje uspeli izbiti plošček, ki je prišel do mladega vratarja Oblaka. Oblak pa nato napravil veliko napako in plošček prepustil nasprotnikovemu napadalcu, ki mu ni bilo težko zadeti za končnih 2:6.

Z današnjim porazom je Olimpija ponovno padla na zadnje mesto v svoji tekmovalni skupini in se še dodatno oddaljila od mest, ki vodijo v končnico. Vendar sezona je še dolga (od 37 tekem je Olimpija odigrala šele 10 tekem). Naslednja priložnost bo že v četrtek na Madžarskem in to proti isti ekipi Sapa Fehervaru.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podatke o tekmi si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo iz tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top