skip to Main Content
Članice so zadnjo tekmo pred krajšim premorom v EWHL ligi zaključile s porazom

V nedeljo 9. decembra je bilo na sporedu še eno srečanje v ligi EWHL za naše članice.

Avtor: Rok Srakar

Tokrat so k nam prišel igralke iz Bolzana. Bolzano sodi v zgornji del lestvice. Na vrhu so sicer malce oddaljene prve tri ekipe (KMH iz Budimpešte, EHV Sabers iz Dunaja ter Kazahstanska ekipa Aisulu Almaty). A med zasledovalci je ravno Bolzano tista ekipa, ki drži 4. mesto, ki še vodi na Final-4 turnir.

Jasno je bilo torej, da so gostje favorizirana ekipa na današnjem srečanju. Nenazadnje sta se ekipi že pomerili pred nekaj tedni in takrat so v Italiji slavile domačinke z rezultatom 6:0.

Gostje so prevladovale že od vsega začetka srečanja. A tako kot že na nekaterih prejšnjijh tekmah, so se naše dokaj dobro branile. V začetku 16. minute je bil rezultat na semaforju še vedno 0:0. Takrat so gosje že nekaj časa napadale iz stiskale obroč okoli naših vrat. Sledila je kratka kombinacija na višini modre črte in hiter prenos igre pred vrata. Tu pa se je znašla gostujoča napadalka in spretno premagala našo vratarko. Gostje so prišle v vodstvo z 1:0. Zadela je bivša Italijanska reprezentantka S. Gius. A tu zadetkov v prvi tretjini še ni bilo konec. V 19. minuti so do manjše priložnosti prišle Ljubljančanke, a na žalost je bil pri prodoru storjen prekršek za izključitev in naše so se morale braniti z igralko manj na ledu. To pa so gostje izkoristili. V začetku zadnje minute so na kratko kombinirale, dokler se ni na levi strani sama znašla Kanadčanka S. Perry. Z razdalje nekaj metrov je natančno zadela in še pred koncem prve tretjine vodstvo Bolzana povišala na 2:0.

Avtor: Rok Srakar

V drugem delu igre je bilo razmerje moči podobno. Naše igralke so se dobro in borbeno branile, a prišlo je do nove izključitve in v 28. minuti je takšno situacijo ponovno izkoristila Kanadčanka S. Perry. S svojim drugim zadetkov v igri z igralko več je povišala vodstvo gostij na 3:0. Čeprav je bilo do konca še kar nekaj časa je bilo počasi jasno, da tokrat presenečenja v Zalogu ne bo in da bodo favorizirane Italijanke domov odnesle vse tri točke.

Vendar moramo vseeno našim hrabrim hokejistkam čestitati za borbeno igro. Veliko prostora favorizirani ekipi niso pustile. Do konca so sicer Italijanke še dvakrat zadele. Tekma se je tako končala z rezultatom 5:0.

S tem se EWHL tekmovanje začasno zaustavi. Nove tekme bodo na sporedu šele v drugi polovici januarja. Do takrat pa bodo naše igralke odigrale nekaj tekem v državnem prvenstvu.

 

Fotografije s srečanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotnega srečanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri članicah spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top