skip to Main Content
Zmaji v polfinalu!

Zmaji so četrtfinalnega nasprotnika ekipo Rittner Buam strli končno strli tudi v gosteh in se z zmago s 3:1 uvrstili v polfinale AHL.

Tokrat so hokejisti Olimpije v Ritten Areni začeli veliko bolje kot na prejšnjih dveh gostovanjih, ko so se v Ljubljani vrnili brez zadetkov. Tokrat pa so z golom Luke Zorka povedli v 7. minuti z igralcem več. V 9. minuti pa je po podaji Aleša Kranjca v polno zadel še Žiga Pešut. Ljubljančani tudi v drugi tretjini niso popuščali in napadali na gol domačih, a je vse poskuse zaustavil vratar Thomas Tragust, ki se je izkazal že na prejšnjih dveh domačih tekmah.

Zadnjih 20 minut se je tako začelo z vodstvom Olimpije z 2:0. Za dodatno napetost in upanje za domače gledalce je poskrbel Thomas Spinell, ki je v 45 minuti premagal Žana Usa. Zadetek je Južno Tirolce podžgal in v nadaljevanje je sledilo kar nekaj provokacij in napetosti, zaradi česar pa je bilo na italijanski strani kar precej izključitev. V 50. minuti so Ljubljančani izkoristili igro z igralcem več: za končnih 3:1 je še enkrat zadel Žiga Pešut, podal mu je Aleš Mušič. Razmerje v strelih je bilo 19:32 v prid Olimpije, Žan Us je ubranil 18 strelov.

Polfinale se v Tivoliju začenja v ponedeljek, 1. Aprila, ob 19.15. Kdo bo nasprotnik, bo znano po 7 tekmi med ekipo Salzburga in Lustanua, kjer je trenutni rezultat v tekmah 3-3.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top