skip to Main Content
Zmaji se niso ustrašili švicarskega prvaka

Zmaji so se na zadnji domači tekmi v ligi prvakov pomerili s švicarskim velikanom EV Zug, ki je bil v Hali Tivoli boljši s 3:1. povratna tekma bo v sredo, 12. oktobra, v Zugu.

V Ljubljani je gostovala verjetno najmočnejša hokejska ekipa v samostojni Sloveniji.

Švicarji imajo izredno dobro ekipo z vrhunskimi posamezniki. So tudi vodilno moštvo v naši skupini, dvakrat so že premagali tako Wolfsburg kot Turku in odkrito ciljajo na naslov prvaka.

Zmaji so šli v tekmo povsem sproščeno, favorit za zmago v tekmi je bil jasen. V postavi zeleno-belih so manjkali kar trije branicli – oba brata Čepon in Joona Erving. Kljub temu so se borili odlično, manjkajče pa sta uspešno zamenjala Tian Hebar in Urban Podrekar. Gostje jih niso nadigrali in fantje so se borili več kot dostojno. Imeli so nekaj priložnosti, ki pa jih niso izkoristili.

Povedli so gostje in tik pred koncem tretjine še za gol. V drugi tretjini so zmaji ponovno nekoliko padli, kar se jim dogaja že na zadnjih nekaj tekmah. V zadnji tretjini zmaji niso popuščali, vratar Luca Hollenstein pa je ohranil zbranost. Borbenost se je našim fantom obrestovala deset minut do konca tekme, ko je mrežo zatresel Tadej Čimžar.

V zadnjih minutah sta se ekipi kosali povsem enakovredno. Trener Šivic je poskusil tudi z igro brez vratarja, a zmaji niso uspeli znižati zaostanka. Kljub temu so se izkazali z odlično, borbeno in neustrašno igro.

Ta konec tedna fantje gostujejo v Avstriji – pri Pioneers in Innsbrucku.

Zadnja tekma v ligi prvakov pa jih čaka v sredo, 12. oktobra, v Zugu.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top