skip to Main Content
Zmaji s točko iz Znojma

Dan po tragediji, ki je odjeknila v ICEHL, so se zmaji odpravili na gostovanje v Znojmo, od koder so se vrnili s točko. V podaljšku je bil s 4:3 boljši Znojmo. Tekma se je začela z minuto molka, v spomin na preminulega hokejista Bratislava Capitals Boris Sadeckyja pa bodo tudi tekme tega konca tedna.

Na prvem obračunu med ekipama oktobra v Ljubljani je bil rezultat 6:4 v prid zmajev. Že takrat so Čehi pokazali, da so odlično moštvo. Tudi tokrat je bilo napeto. Najprej so povedli zmaji z golom Luke Kalana v 6. minuti, a so domači kmalu izenačili. Pred koncem tretjine tudo povedli. Druga tretjina je bila v znamenju zmajev, zadela sta še Žiga Pance in Aleksandar Magovac. V zadnji tretjini so hokejisti Znojma pritisnili in izenačili, ko so imeli na ledu igralca več. Spremljali smo podaljšek, v katerem so bili spretnejši domačini.

Vedeli smo, da so doma popolnoma drugačna ekipa. Bili smo pripravljeni na njihovo kakovost in hitrost, a v prvi tretjini kljub temu nismo bili dovolj dobri. V drugi tretjini smo bili veliko boljši, popravili igro in dali dva gola. V zadnjo tretjino smo šli z vodstvom. Šli smo malo gor in dol, imeli smo svoje priložnosti in glede na to, bi si mogoče zaslužili več. Dejstvo pa je, da je Znojmo dober v igri z igralcem več, tu so naredili razliko. V podaljšku že tretjič zapored nismo znali tekme pripeljati do tega, da bi osvojili dve točki in na tem bomo morali še delati. Zadovoljni moramo biti z enim porazom po rednem delu igre po 15 krogih. A kot sem rekel fantom, bolj moramo sovražit poraze kot ljubit zmage. Na naslednji tekmi moramo biti že boljši ali morda bolj pripravljeni kot danes,” je po tekmi povedal trener Mitja Šivic.

Naslednja tekma čaka zmaje v nedeljo, 7. novembra, ob 18.00, ko v Hali Tivoli gostuje drugovrščeni Fehervar.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top