skip to Main Content
Zmaji s polnim izkupičkom s Češke

Komaj v ponedeljek so se ljubljanski hokejisti ponovno v celoti zbrali po reprezentančnem premoru. Že v torek pa jih je čakal obračun s češko ekipo, s katero so se od začetka sezone srečali že tretjič. Na prvem obračunu v Ljubljani so slavili zmaji s 6:4, na drugi izgubili po podaljšku s 3:4, danes pa s Češke odnesli nove tri točke z zmago po preobratu v zadnji tretjini s 3:5.

V uvodni tretjini nismo videli zadetkov, je pa bilo nekaj lepih akcij na obeh straneh, tudi malo nervoze in napetosti. A do kakšnega večjega sodniškega posredovanja ni prišlo. V drugi tretjini so povedli Čehi, ki so zadeli dvakrat v razmahu nekaj minut.

V zadnji tretjini pa smo bili priča popolnemu preobratu, zmaji pa so se izkazali z izjemno učinkovitostjo in zadeli kar petkrat. Med strelce pa se je vpisalo kar pet hokejistov. Prvi je zadel Mark Čepon in zadišalo je po izenačenju. V 49. minuti so zmaji zadeli kar dvakrat – Blaž Tomaževič in Luka Kalan sta bila uspešna v razmaku 34 sekund. Minuto in pol do konca tekme je domači strateg Glen Hanlon, ki je kot trener prvič vodil Znojmo po menjavi na trenerskem mestu, iz igre potegnil vratarja. To pa sta izkoristila še Aleksandar Magovac in Guillaume Leclerc.

Po tekmi je bil trener Mitja Šivic zadovoljen. ”Po prvi tretjini smo v garderobo prišli zadovoljni, igrali smo dobro. V drugi tretjini smo bili počasni povsod, v napadu, obrambi, v dvobojih… in s to kvaliteto, ki jo imajo, so nas v drugi tretjini res nadigrali. V drugi pavzi smo prišli v garderobo in smo stvari obrnili na pozitiven način. Res sem verjel, da lahko stvari obrnemo, če smo imeli eno tretjino dobro, drugo pa malo zaspali. In tudi fantje so verjeli do konca z neko pozitivo, da lahko stvari obrnemo, kar se je potem tudi izkazalo,” je povedal o poteku tekme.

Imeli smo fantastično zadnjo tretjino, še posebej glede tega, da smo izkoristili priložnosti. Znojmo je, kar sem videl v ligi, res dobra ekipa, še posebej kar se tiče drsanja in spretnosti. Zelo smo zadovoljni, saj smo dosegli veliko zmago karakterja, dela, pozitive… Če v nekaj verjameš, je vse možno. Gremo dalje.

Naslednja tekma zmaje čaka v petek, ko bodo doma gostili Salzburg. Tekma je v Hali Tivoli ob 19.45.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top