skip to Main Content
Zmaji na Dunaju do novih treh točk

Ljubljanska ekipa je na Dunaj odpotovala v precej okrnjeni zasedbi. V ekipi so danes pogrešali Joona Ervinga, Luko Kolina, Paava Hölso in Sebastiena Pichèja, ki so tekmo izpustili zaradi bolezni, prav vsi pa so negativni na koronavirus. Poleg tega je manjkal tudi Kristjan Čepon, ki je tekmo izpustil zaradi lažje poškodbe spodnjega dela telesa in se bo ekipi predvidoma pridružil kmalu.

Kljub napadalnejši igri in večjemu številu strelov proti vratom dunajskega golmana, sta mreži obeh ekip ostali nedotaknjeni. Manj kot minuto v začetek druge tretjine pa so zmaji dosegli prvi zadetek na tekmi. Aleksandar Magovac je ob podaji Nika Simšiča in Guillaumea Leclerca izkoristil prednost dveh igralcev več in od daleč premagal dunajskega vratarja, s čimer je tudi prekinil 20.35 minut dolgi niz izenačenja. Obe ekipi sta do konca imeli kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, a so vse ostale neizkoriščene. Ob zadnjem sodniškem pisku sta se tako poslovili z rezultatom 1:0 v prid ljubljanske ekipe. Olimpija je tako kljub oslabljenosti dosegla še eno pomembno zmago v boju za vrhnja mesta razpredelnice in nanizala nove tri točke.

Na Dunaj smo prišli brez treh branilcev, manjkali so nam Kristjan Čepon, Sebastien Pichè in Joona Erving, na branilskem položaju je tako vskočil Tadej Čimžar. Med tekmo pa se nam je poškodoval še Wade Murphy, zato je ta zmaga vredna še toliko več. Moram pa povedati, da smo se držali plana, da smo bili pripravljeni. Majhne stvari smo delali dobro, mogoče celo najbolje do zdaj. Imeli smo veliko priložnosti, da bi zmagali z veliko višjim rezultatom, večji del tekme smo bili boljši nasprotnik. Smo zadovoljni in gremo naprej,” je po tekmi povedal Mitja Šivic.

Naslednja tekma zmaje čaka v domačem gnezdu, ko v goste prihaja Pustertal. Ekipi bosta palice prekrižali v petek, 8. oktobra 2021, ob 19.45.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top