skip to Main Content
Zmaji iz Podmežakle odnesli 3 točke

V torek, 12. februarja, je bil v Alpski hokejski ligi spet večer za večni hokejski derbi, na katerem so še četrtič v ligaških obračunih in šestič v tej sezoni slavili zmaji. Čeprav so zaostajali že s 3:1, se je končni rezultat na semaforju ustavil pri 3:5.

Ekipi sta se tokat pomerili nekoliko spremenjeni. Okrepili so se tako Jeseničani kot Ljubljančani, začeli pa so bolje slednji. Niti pol minute ni trajalo, da je zeleno-bele v vodstvo povedel Gal Koren. Sledilo je še nekaj lepih priložnosti na strani Olimpije, ki pa jih fantje niso realizirali, in v igri nekoliko zaspali. Po tem, ko zmaji niso izkoristili številčne premoči na ledu in nekaj poskusih domačih, jim je izenačenje uspelo v 15. minuti. Na obeh straneh pa je ploščku pot v gol preprečila prečka.

Druga tretjina ni šla po načrtih zeleno-belih. Začela se je s hitro izključitvijo Žige Sveteta, ki so ji sledile priložnosti domače ekipe. Po pretepu med Gašperjem Glavičem in Alešem Mušičem, je kapetan zmajev dobil disciplinsko kazen in predčasno končal tekmo. Jeseničani so v nadaljevanju tretjine zadeli dvakrat in moštvi sta odšli v garderobo ob vodstvu domačih s 3:1.

Zadnjih 20 minut so zmaji povsem obrnili ploščo. Igrali so zbrano in borbeno ter prikazali pravi »blietz-krieg«, ko so v dveh minutah in pol domačemu moštvu kar trikrat zatresli mrežo. Najprej je zadel Nik Simšič v 44. minuti, Aljaž Chvatal v 45. minuti in še Žiga Pešut v 46. za svoj prvi gol v AHL. Zmaji so do konca obračuna ubranili vodstvo, Žan Us je ustavil vse poskuse domačih. Aljaž Chvatal pa je tri sekunde pred koncem tekme postavil končni rezultat 3:5 s strelom v prazen gol, saj so Jeseničani v zadnji minuti skušali doseči izenačenje ob igri brez vratarja.

»Tekmo smo začeli s štirimi napadi, vztrajno in počasi nadgrajevali našo igro. Razen jeseniškega vodstva s 3:1 se je vse izšlo po našem načrtu. Fantje so po drugi tretjini sami vedeli, kaj morajo narediti. Ko smo izenačili, smo si rekli, da se tu ne bomo ustavili. Tudi, ko smo povedli, smo si rekli, da gremo še po en zadetek,« je po tekmi strnil misli Jure Vnuk.

Nik Simšič je na derbiju debitiral v dresu Olimpije in zadel za 3:2. »Slabše smo začeli, a smo v nadaljevanju dokazali, da smo prava ekipa in prišli do zmage. Mislim, da je taka zmaga še slajša, saj res veš, da si dal vse od sebe. Trener je imel v pavzi motivacijski nagovor in je toliko dvignil ekipo, da smo posledično zmagali.«

Tudi za Luko Vidmarja je bil to prvi derbi v tej sezoni: »Glede na to, da je Olimpija letos na derbijih dosegla same zmage, so bila temu primerna tudi pričakovanja. So pa Jeseničani kar pritiskali, imajo zelo kakovostno ekipo in izkušeno, imajo nov strokovni štab in so res težek nasprotnik. Mislim, da bodo v končnici izredno neugodni

Naslednja tekma čaka zmaje že v četrtek, 14. februarja, ko gostujejo pri ekipi Rittner Buam, neposrednim tekmecem za drugo mesto na lestvici.

Za zmaje so zadeli:

Gal Koren 1’

Nik Simšič 44’

Aljaž Chvatal 45’, 60’

Žiga Pešut 46’

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top