skip to Main Content
Zmaga je ostala pri večnemu tekmecu

Prvi letošnji derbi, ki je štel za državno prvenstvo, je potekal na Jesenicah. V letošnji sezoni kluba po štirih sezonah igranja v Alpski hokejski ligi igrata v različnih ligah – obe moštvi sta trenutno vodilni vsaka v svoji mednarodni ligi.

Trener Mitja Šivic je že v nedeljo po zmagi nad Salzburgom dejal, da se morajo naprej prešteti in še ni vedel, na kako močno ekipo bo lahko računal na Jesenicah. V ekipo so se na derbiju po bolezni vrnili Aleksandr Magovac, Miha Logar in Miha Zajc, manjkal pa je Sebastien Pichè. Odsoten je bil tudi poškodovani Wade Murphy, vratar Žan Us je imel prost večer.

Zmaji so že na začetku prevzeli pobudo in držali tempo igre, igrali so hitro in napadalno, a vsi poskusi so bili neuspešni, medtem pa so domačini zatresli mrežo vratarja Hölse. V drugi tretjini so gostje zadeli še dvakrat, medtem pa Ljubljančani niso našli načina, kako premagati vratarja Fröberga. V zadnji tretjini so zmaji pritisnili, a plošček kar ni in ni hotel v mrežo domačinov. V zadnji tretjini se je v golu izkazal 17-letni Luka Kolin.

Na vprašanje, kaj je šlo narobe, je Luka Kalan po tekmi povedal: »Nismo dosegli gola. Oni so svoje priložnosti izkoristili, mi jih nismo. S sireno smo že pozabili na to tekmo in da se v glavi že pripravljamo na petkovo gostovanje v Linzu in nadaljevanje ICEHL. Pogledali bomo še analizo, delati bomo morali na učinkovitosti. Premalo smo bili borbeni pred njihovimi vrati.«

Zmaje čaka v petek nova ICEHL tekma, gostovanje v Linzu.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top