skip to Main Content
Zmaga “članov” U-20 na Jesenicah. Sledi Tivolski četrtfinale

Danes v četrtek 20.10 je bila odigrana prva tekma Slovenskega pokala za člane. Sistem tekmovanja je določil, da se v osmini finala najprej pomerita ekipi HK Olimpije in HD Mladi Jesenic in zmagovalec dvoboja bo zapolnil osmo manjkajoče mesto v četrtfinalu.

Žreb je določil, da se tekma odigra na Jesenicah. Trenerju Andreju Brodniku so pred tekmo nekaj skrbi povzročali slabši rezultati njegovih izbrancev v EBYSL tekmovanju, kjer pa na drugi strani Jeseničani blestijo in trenutno celo vodijo v svoji skupini. Vendar derbi je derbi in tudi ta ni razočaral hokejske navdušence.

Gostje iz Ljubljane so dobro začeli in po prvi tretjini prevzeli niti s svoje roke. Mreža domačih se je prvič zatresla v 11.minuti, ko so Ljubljančani že po nekaj sekundah izkoristili številčno prednost na ledu zaradi kazni klopi domačih ob napačni menjavi. Zadel je Šubic po podaji Pušenjaka in Zibelnika. Dobra igra zelenih se je nadaljevala in do konca tretjine je za 2:0 zadel še Stražišar.

Drugo tretjino so bolje začeli domači in že takoj na začetku tega dela igre je bil rezultat znižan na 2:1. Vseeno se Ljubljančani niso zmedli in so v 26.minuti po novi izključitvi na strani domačih povišali vodstvo na 3:1 (zadetek Snoj po podaji Severja in Ulamca). Vendar tekma še zdaleč ni bila odločena in do konca tretjine so se domači ponovno uspeli približati na 3:2.

AVtor: Drago Čigon

Vendar v začetku zadnje tretjine nismo videli popoln napad domačih, ampak ponoven prevzem kontrole nad tekmo gostov. V 43. minuti je sicer sledila kazen na klopi Olimpije, vendar je namesto izenačenja domačih, prišlo do povišanja vodstva gostov. Šubic je zadel z igralcem manj in rezultat je bil 4:2. Sledile so borbene minute na obeh straneh in ko je v 58.minuti Sever po podaji Cjuhe zadel za 5:2 je kazalo, da je tekme konec. Vendar je že v 59.minuti sledila dvo-minutna kazen na klopi zelenih. Domači so iz vrat potegnili vratarja in pričelo se je obleganje vrat Olimpije s šestimi igralci proti štirim. Jeseničani so napadali, Ljubljančani so se branili. Borbenost Ljubljančanov je bila velika. Domači so 12 sekund pred koncem vseeno zadeli in znižali rezultat na 5:3. Vendar tekme še ni bilo konec. Sledilo je nekaj zmede v Ljubljanskih vrstah, nekaj nepazljivosti in domačini so v zadnjih 12 sekundah zadeli še četrtič. Za kaj več, pa je vseeno zmanjkalo časa… Zmaga je zasluženo odšla v Ljubljano.

Andrej Brodnik je bil po tekmi zelo zadovoljen, kar je potrdil s kratko izjavo “Zmagali smo, kar smo tudi načrtovali. Sedaj je na vrsti nekaj tekem v EBYSL tekmovanju, nato pa sledi priprava na HDD. Z igro igralcev sem zelo zadovoljen, moteč pa je seveda gol v zadnjih sekundah, ki si ga ne bi smeli privoščiti. To je samo dokaz, kaj vse se lahko v hokeju v nekaj sekundah zgodi”.

Verjamemo, da si bodo zeleni čestitali za prelepo zmago in da bo ta zadnji gol hitro pozabljen. Veliko počitka v naslednjih dneh Ljubljančani niti nimajo. V nedeljo že gostijo v Tivoliju goste iz Budimpešte v tekmovanju EBYSL, nato pa sledi prava mala madžarska turneja, kjer bodo Ljubljančani odigrali 3 tekme v treh dneh.

Z zmago na Jesenicah, so se Ljubljančani uvrstili v četrtfinale članskega pokalnega tekmovanja. Četrtfinalna tekma bo odigrana 8.11 v Tivoliju. Nasprotnik bo nihče drug kot HDD Olimpija. V četrtfinalu za napredovanje odloča zgolj ena tekma. Čaka nas zanimiv Tivolski obračun…..

Zapisal: Vladimir Ban

Več o pokalnem tekmovanju si lahko preberete na tej povezavi.

Statistiko in podrobnosti o tekmi si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top