skip to Main Content
Zapis s tretjega zadnjega dne turnirja v Kromerižu

Tretji dan turnirja v Kromerižu je prinesel zaključne boje za končne razvrstitve.

Igralci Olimpije so imeli prvo preizkušnjo že ob 8 zjutraj. Zgodnje vstajanja, pospravljanje sob in priprava na tekmo, pa za nadebudne hokejiste ni bil noben iziv in še preden se je Kromeriž zares prebudil, so igralci ekipe U-10 na ledu že čakali svoje današnje nasprotnike. Nasproti jim je stala ekipa Prerov. Ta ista ekipa je v medsebojnem dvoboju prejšnji dan sicer premagala Olimpijo z rezultatom 2:1, vendar je bila igra zelo izenačena in če štejemo še vse “100%” priložnosti, ki so jih mladi Ljubljančani na tekmi zapravili, bi se tekma prav lahko obrnila drugače. Pričakovati je bilo novo izenačeno srečanje, kar se je tudi zgodilo. Po boljšem začetku Ljubljančanov je ekipa Prerova z dvema zadetkom pred koncem prvega polčasa povedla z rezultatom 2:0. Ponovila se je zgodba s prejšnjega dne: tekma v polju dokaj enakovredna, Zeleni so bili nevarnejši za gol, Prerov pa učinkovitejši. Po dobrih in motivacijskih napotkih trenerja Jureta Vnuka se igralci niso predali in z borbeno igro so izid tekom drugega polčasa uspeli izenačiti. Časa za kaj več pa je žal zmanjkalo. Sledili so kazenski streli, kjer pa so bili igralci Prerova uspešnejši in njim je pripadala uvrstitev v finale, Mladim zmajem pa končno 3.mesto na turnirju. Porazov se sicer nihče ne veseli, a na drugi strani so vse to še vedno “učni” turnirji pred pravimi tekmovanji, ki za mlade igralce sledijo v naslednjih letih, tako da je lahko poraz v resnici za te igralce še bolj poučen kot zmaga. Trener Jure Vnuk in igralci so tekom turnirja zelo dobro ugotovili, kje so bili nasprotniki enostavno boljši in kaj je tisto, kar je na treningih s trdim delom potrebno popraviti.

Tekmovalni urnik in razvrstitev ekip v rednem delu turnirja sta določili, da naslednje tekme pridejo na vrsto šele v popoldanskem času, tako da so igralci za sprostitev, zabavo in nenazadnje nagrado dobili kratek izlet po Kromerižu na katerem so se s trenerji neizmerno zabavali. Obiskali so živalski vrst, se sprehodili po mestu in si ogledali še nekaj drugih zanimivih stvari. V bistvu je druženje za igralce in trenerje minilo še prehitro in kmalu so prišle na vrsto popoldanske tekme.

Najprej so se na led odpravili igralci ekipe U-9B. V tekmi za končno 4.mesto na turnirju (v svoji kategoriji) so pokazali dobro igro in željo po dobrem rezultatu. Trener Andraž Praprotnik je igralce za tekmo zelo dobro pripravil. Zmago so si za konec mladi igralci srčno želeli in zmago so tudi dobili. Ekipa U-9B je na turnirju nastopila v zelo mladi zasedbi (zgolj en igralec letnik 2008, vsi ostali pa mlajši, kar nekaj med njimi celo 2010 letnik). Mladi igralci in igralka so pokazali veliko borbo in hokejskega znanja. Za višja mesta pa so zmanjkale izkušnje, ki pa so si jih prav na tem turnirju pridobili ogromno.

Časa za veselje ni bilo veliko, ker je takoj sledil veliki finale v kategoriji U9A. Ekipa U-9A je že tekom celotnega turnirja prikazala veliko dobrih iger in predvsem veliko želje in borbenosti. Tudi v finalni tekmi ni bilo drugače. Nekaj časa je bil sicer rezultat odprt, a proti koncu druge tretjine se je pričela tehtnica prevešati na stran Zelenih in do konca tekme so igralci Olimpije pokazali kaj znajo in z zanesljivih 10:3 osvojili prvo mesto na turnirju (v svoji selekciji).

Bravo fantje in dekle. Bravo trenerji. Turnir je bil uspešen in druženje zelo prijetno. Pokazalo se je, da ima Olimpija res trdno ekipo znotraj katere se igralci in trenerji zelo dobro počutijo. Prav tako je turnir pokazal, da v marsičem prav nič ne zaostajamo za sovrstniki s Češke. Tistih nekaj podrobnosti, ki sta jih odlična trenerja Jure Vnuk in Andraž Praprotnik opazila, pa bodo igralci s trdim delom poizkusili nadoknaditi na treningih.

Po koncu turnirja so se utrujeni igralci in trenerji odpravili na avtobus in preden so “na prvem ovinku” eden za drugim zlezli v zaslužen počitek smo so še vprašali, če je slučajno že znan datum za Kromeriž turnir 2017… Komaj čakamo, da obisk Češke ponovimo.

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo ekip z izleta po Kromerižu si lahko ogledaet na tej povezavi
Fotogalerijo ekipe U-10 s tretjega dne si lahko ogledate na tej povezavi
Fotogalerijo ekipe U-9A s tretjega dne si lahko ogledate na tej povezavi
Fotogalerijo ekipe U-9B s tretjega dne si lahko ogledate na tej povezavi

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top