skip to Main Content
Začetek treningov na ledu

V prenovljeni dvorani Tivoli je končno, po večmesečnem premoru zaradi koronavirusa, zadrsalo tudi naše člansko moštvo. Občutki? Super! Fantje so si enotni: lepo je spet stati na domačem ledu.

Pretekli teden je trener Ivo Jan svojim varovancem pripravil kondicijske treninge pod taktirko kondicijskega trenerja Gregorja Sobočana, z rezultati testiranj pa je glavni trener zelo zadovoljen. Po nekaj mesečnem premoru, za katerega je poskrbela pandemija covid-19, pa so danes fantje končno preizkusili domači led.

Po prvem treningu na ledu je glavni trener Ivo Jan povedal medijem, da je bil namenjen pridobivanju občutka, kako je spet priti na led. ”Danes smo dali malo poudarka drsanju, malo obnavljanju osnovnih stvari. V glavnem je bil trening namenjen temu, da se začutimo na ledu in da se po dolgem času res dobimo kot ekipa. Fantje so prišli dobro pripravljeni, zato jih ne želim dodatno obremenjevati. Vsi so zdravi, a v današnjih časih moramo biti vsi pazljivi. Fantom sem odsvetoval nočne izlete. Vse moramo prilagoditi temu, da ne bi prišlo do dodatnih okužb. Veliko bomo delali na individualnem drsanju in drugih stvareh, ker se mogoče v starejših selekcijah to malce zapostavlja,” pravi trener.

»Lepo je spet stati na ledu v domačem Tivoliju. Suhi treningi so seveda nujni za dobro pripravo in tega se vsi zavedamo, a led je le led. Smo motivirani, hokej je naš poklic, naš način življenja. Vzdušje je odlično in s fanti smo veseli, da smo ponovno tu, kjer se počutimo doma,« je povedal Aleš Mušič.

Do konca meseca bodo fantje trenirali in konec meseca odigrali še dve pripravljalni tekmi v Budimpešti 29. in 30. avgusta, septembra pa sledita že Mednarodna poletna liga (med 10. in 12.) in Pokal Slovenije (med 16. in 19.).

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top