skip to Main Content
Velike tri točke na Dunaju

Naši fantje so v petek zvečer gostovali na Dunaju in se domov vrnili s tremi pomembnimi točkami in zmago s 3:2. Odigrali so disciplinirano in srčno, vratar Morrone pa se je izkazal v vratih s 96-odstotno obrambo.

V prvi tretjini je imelo na ledu pobudo domače moštvo. Zmajem igra ni stekla, v vratih pa jih je reševal Anthony Morrone, ki je bil odlično razpoložen in je zbral kar 48 obramb. Priložnosti so bile sicer n obeh straneh, a rezultat ob koncu tretjine se je ustavil na 0. Drugo tretjino so zmaji začeli z igralcem manj, a v nadaljevanju hitro našli ritem in povedli z golom Joone Ervinga. Po izenačenju domačih, je tik pred koncem tretjine za vodstvo 2:1 poskrbel Tadej Čimžar. V zadnji tretjini so naši fantje najprej povišali prednost – zadel je Chris Dodero, a so domačini uspeli znižati prednost na 2:3. Ko je bil dve minuti in pol do konca tekme izključen Rok Kapel, so domačini silovito pritisnili na vrata Morroneja. Poskusili so tudi z igro 6 na 4, a napad jim ni uspel in zmaga odšla v Ljubljano.

”Dunaj je danes igral izjemno dobro, mislim, da imajo izredno dobro ekipo. Če pogledam našo igro, smo prvih šest minut igrali dobro, v nadaljevanju igre se je momentu mige menjal – malo je bil na naši strani malo na strani Dunaja. V zadnjih sedmih minutah je Dunaj zelo pritisnil, a preživeli smo. Danes nam je šlo veliko stvari na roko: tudi ko smo naredili napako, so našli rešitev. Vratar je branil izjemno. Borili smo se in zelo sem zadovoljen, kar so fantje pokazali danes,” je po tekmi povedal Mitja Šivic.

Naslednja tekma:

HK SŽ Olimpija – Hydro Fehervar AV19

Nedelja, 2. oktober

ob 17.15 kratka slovesnost ob slovesu Aleša Mušiča

ob 17.30 prvi plošček

 

Pojasnilo glede prenosa gostujočih tekem:

Liga ICE si želi in prizadeva, da so vse tekme v ligi tudi v neposrednem prenosu. Ti pa so v domeni domačega kluba, ki s svojimi partnerji poskrbi za prenos. Dunaj in Celovec sta se odločila, da v tej sezoni ne bosta zagotovila prenosa vseh tekem in včerajšnje gostovanje HK SŽ Olimpija ni bilo na seznamu prenosov Vienna Capitals.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top