skip to Main Content
V Tivoliju bo večni derbi

V Tivoliju bo v sredo, 3. marca, ob 20.15 težko pričakovani hokejski derbi med večnima tekmecema. Napetost je še toliko večja, ker sta slovenski moštvi na vrhu lestvice Alpske hokejske lige – Ljubljančani so prvi, Jeseničani drugi. Tekma bo v neposrednem prenosu na Šport TV.

Foto: Eva Brili Grebenar

Obe moštvi imata za seboj odličen niz. Zmaji so nanizali sedem zaporednih zmag, Paavo Hölsä je s 94,4-odstotki ubranjenih strelov najboljši vratar lige, v 25 odigranih tekmah pa so si zmaji priigrali izjemno razliko v golih – kar 104! Imajo 70 točk, Jeseničani na drugem mestu sledijo s 64, a imajo dve tekmi manj, na tretjem mestu pa je ekipa Pustertala.

Pomočnik trenerja Matic Kralj je povedal, da gredo priprave na derbi po ustaljenem ritmu in konceptu, ki mu v moštvu sledijo. ”Najprej bomo analizirali, kakšna je bila naša igra na zadnjem gostovanju in se pripravili na Jesenice. Vzdušje v ekipi je odlično, vsi se veselimo derbija, zagotovo bo napeto. Lepo je videti, da sta slovenski moštvi vodilni v ligi, a mi se z lestvico ne obremenjujemo. Pripravljamo se za vse tekme, da bomo pravi v končnici in gremo s polno paro naprej,” je še komentiral.

Novega derbija se veselijo tudi v ekipi. ”Cela ekipa diha skupaj, razumemo se odlično in to se odraža tudi na ledu. Derbi je res poglavje zase, a je vseeno le tekma kot tekma, del rednega sezone, smo neobremenjeni. Na tekmeca se bomo pripravili kot na vsako drugo ekipo, ga analizirali in šli na led 100-odstotno,” je povedal kapetan Žiga Pance.

Koliko derbijev je odigral, ne ve niti sam. A tudi tokratni bo zagotovo zanimiv, je prepričan Aleš Mušič. ”Seveda za nas šteje samo zmaga. Pripravljamo se dobro, tudi fizično smo dobro pripravljeni. Vedno pa je nekaj odvisnega tudi od dnevne forme. Veliko lažje je, če hitro zadeneš. Tekma se igra 60 minut in moramo biti skoncentrirani. Majhna napaka te lahko stane veliko.”

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top