skip to Main Content
V soboto spet hokejski derbi

V soboto, 16. decembra, ob 17.30 se v Tivoliju obeta spet pravi hokejski spektakel – večni derbi med Olimpijo in Jesenicami. To bo že četrti derbi letos.

Tokratni derbi je ravno nekako na polovici sezone Alpske hokejske lige in je uvod v naporno drugo polovico decembra ljubljanskih hokejistov, saj jih v kratkem časovnem obdobju čaka deset tekem. Sezona je torej za zmaje v polnem razmahu in v ekipi obljubljajo, da bodo na nove izzive pripravljeni.

»Po 22. odigranih krogih lige smo na mestih, ki smo si jih zadali pred začetkom sezone. Naš cilj je bila uvrstitev čim višje na lestvici, nabiranje izkušenj in si poskušati zagotoviti play-off. Zaenkrat smo na dobri poti, a čaka nas še dobršen dela sezone. Naš cilj je, da napredujemo iz tekme v tekmo, in da smo ves čas na visokem nivoju, ki ga liga zahteva. Kot smo videli, je liga zelo izenačena«, je pred derbijem povedal trener Andrej Brodnik.

Tudi ekipa se zaveda, da je v igri še nekaj prostora za napredek. »Pozna se nam, da smo dokaj mlada ekipa in zato so tudi nihanja v igri.  Imeli smo nekaj popolnih tekem, nekaj pa tudi zelo slabih. Nihanja moramo zmanjšati, saj se približujemo koncu rednega dela. Če želimo ostati na teh mestih ali še višje, bomo morali to omejiti«, pa meni kapetan Boštjan Groznik.

Zaenkrat v ekipi ni večjih težav s poškodbami. Zmage in porazi pa so del športa in iz vseh izkušenj se lahko ekipa nekaj nauči. »Povezali smo se kot ekipa. Z nekaterimi tekmami smo lahko zadovoljni, z drugimi manj. Ne smemo se izgovarjati na to, da smo mlada ekipa. Za nas se sezona šele začne. V soboto imamo derbi in potem še deset tekem do novega leta«, je povedal Matic Kralj. In kakšni so obeti pred derbijem? »Vsako tekmo igramo z namenom zmagati. Čutimo že malo več naboja, smo in bomo pripravljeni na zmago. Čas je, da pokažemo, da smo zrela ekipa.«

Sicer pa so razmere v klubu urejene in v zadnjih treh mesecih – po podpisu sponzorske pogodbe s Slovenskimi železnicami – je klub zaplul v mirne vode, deluje stabilno in se veseli novih (športnih) izzivov. Predsednik kluba Tomaž Vnuk je povedal tudi, da dodatni optimizem daje podpora Mestne občine Ljubljana in ostalih sponzorjev. Zavedati se namreč moramo, da je HK SŽ Olimpija poleti začel pisati novo, svežo in neobremenjeno zgodbo ljubljanskega hokeja.  

Vzdušje v ekipi je odlično. Fantje so zelo motivirani, k čemur pomaga tudi dejstvo, da so razmere v klubu urejene. Pri tem gre največ zaslug Slovenskim železnicam, Mestni občini Ljubljana in vsem ostalim sponzorjem. »Brez sponzorstva SŽ se postavlja vprašanje, kaj bi sploh bilo s članskim hokejem v Ljubljani in na sploh v Sloveniji. Zavedati pa se moramo, da gre v športu za delo na dolgi rok. In le z dobrim in potrpežljivim delom lahko ustvarimo pogoje za uspeh«, pravi Tomaž Vnuk.

Seveda moramo upoštevati, da so trije meseci za zgodbo, ki si jo je klub zastavil, malo »Moram reči, da sem v treh mesecih, razen z nekaterimi rezultati na ledu, zelo zadovoljen. Tako z ligo kot njeno organizacijo, morda bi bil lahko boljši odziv občinstva v Ljubljani. A, kot sem že večkrat povedal, je bilo to moč pričakovati. Po vseh teh letih agonije je težko pričakovati, da bomo v treh mesecih prepričali ljudi, da smo nova zgodba, da delamo drugače. Najprej so nam zaupali igralci, nato tudi sponzorji in mesto, mislim pa, da je počasi na vrsti občinstvo, da nam zaupa in se odzove trudu, ki ga vlagajo predvsem igralci, tudi mi«, je prepričan Tomaž Vnuk.

Sobotni derbi bo namenjen tudi podpori Prostovoljnega gasilskega društva Spodnja Šiška, ki praznuje 130. obletnico. Prenavljajo gasilski dom, zbirajo sredstva za nakup opreme in dodatno opremo gasilskega vozila. Ker redno držijo stražo na tekmah HK SŽ Olimpija, jim tudi v klubu stojimo ob strani, obiskovalci pa bodo lahko pomagali s svojimi prispevki.

Se vidimo na derbiju!

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top