skip to Main Content
V Ljubljano prihaja ekipa Beljaka

V petek zvečer v Ljubljani gostuje ekipa Beljaka, ki je v razširjenem avstrijskem prvenstvu trenutno zaseda deveto mesto, ima pa odigrano tekmo manj kot vodilni zmaji. Obeta se obračun dveh najbolj vročih ekip v ligi!

Naši hokejisti so trenutno na vrhu lestvice lige ICE in so zagotovo eno najprijetnejših presenečenj lige ter trenutno najbolj vroča ekipa lige. Zmaji so na zadnjih petih tekmah zabeležili štiri zmage in en poraz po podaljšku ter si tako priborili 13 točk. Na drugi strani pa so hokejisti Beljaka na zadnjih petih tekmah zabeležili tri zmage, eno zmago po podaljšku in en poraz, skupno torej 11 točk. Na zadnjih petih tekmah so dosegli kar 28 golov, na zadnjih treh 18.

Največ točk v ekipi VSV je doslej dosegel Jamie Fraser, in sicer 11, od tega en gol in deset podaj. Njihov najboljši strelec pa je Anton Karlsson, ki jih je doslej dosegel šest. Pri zmajih je največ točk – kar 19 – doslej dosegel Guillaume Leclerc, ki je tudi najboljši posameznik v ligi ICE po številu doseženih točk. Dosegel je pet zadetkov in se kot podajalec zapisal pri 14. Največ golov v zeleno-belem dresu pa je na prvih desetih tekmah dosegel Nik Simšič, in sicer šest.

»Beljak je zelo strukturirana ekipa, hitra, ki se na zadnjih tekmah dviga v formi. Ofenzivno so zelo uspešni. Zdaj je poudarek na nas, skušali bomo nadgraditi nekaj stvari in videli bomo, kako bo to delovalo v petek,« je povedal trener Mitja Šivic in dodal, da se v moštvo zmajev po poškodbi vrača Wade Murphy.

V moštvu Beljaka sta že igrala Žiga Pance in Miha Štebih. Trenutno pa je tam pomočnik trenerja nekdanji slovenski hokejist Marcel Rodman. Miha Štebih, ki je v Beljaku igral eno sezono, je povedal, da ima avstrijska ekipa nekaj odličnih posameznikov. »Kot vedno moramo iti tudi tokrat na tekmo na polno. Vemo, da so dobra ekipa, tehnično so zelo dobri, močni so drsalno. Mislim, da bo to zelo težka tekma z dobrim hokejem. A verjamemo v nas. Če se bomo držali naše iger, bomo uspešni.«

Obeta se hud boj za vsak plošček in vsak kos ledu, zmaji pa potrebujejo prav vsako podporo s tribun.

Ne pozabite, vstopnice za temo so na voljo po ceni 10 EUR na prodajnih mestih Eventima, tudi na spletu.

Na dan tekme na blagajni Hale Tivoli so vstopnice na voljo po 15 EUR.

Za obisk tekme je obvezen pogoj PCT, zato pridite pravočasno.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top