skip to Main Content
Tokratno gostovanje Mladincem ni prineslo uspeha

Nedelja 28.10 je prinesla nov krog v Državnem prvenstvu Mladincev (U-18).

Zmaji so se po nekaj dobrih zadnjih predstavah odpravili v Zagreb. Igralci Olimpije so si želeli nov uspeh, saj so odpotovali v goste ekipi, ki trenutno za lestvici zaseda zadnje mesto.

A trener Ildar Rahmatullin se je zadeval, da so vse tekme lahko zelo težke, kar še posebej velja za gostovanja na tujem in prav je imel…

Tekma se ni začela v prid Ljubljančanom. Že v drugi minuti igre so domači vodili z 1:0. Zmaji so sicer zmogli igro umiriti in uravnotežiti, kar se je poznalo v 8.minuti, ko je po podaji Urha Iliča in Marcela Lavriše zadel Žiga Keber. Upali smo, da bo ta zadetek “prebil Zagrebški led” in da bo igra po tem zadetku stekla, a žal ni bilo tako. Rezultat je ostal nespremenjen do konca prve tretjine, ki se je tako končala neodločeno 1:1.

Tudi v drug del igre Ljubljančani niso vstopili preveč skoncentrirani, saj so domači že po dobrih pol minute igre vodili z 2:1. Sledila je podobna igra kot v prvem delu, za razliko od tega, da Zmaji niso uspeli resneje ogroziti domača vrata, tako da se je tretjina končala s končnim rezultatom 2:1.

Nekaj več živahnosti je prinesla šele tretja tretjina. Igralci Olimpije so najprej v 43.minuti dobili priložnost v igri z igralcem več. Žal ponujene priložnosti niso izkoristili, a se jim je kmalu po vrnitvi izključenega igralca ponudila nova priložnost, saj je bil na koncu 45.minute izključen nov domač igralec. A tudi tega Ljubljančani niso izkoristili. V tej igri so si celo tudi sami priborili kazen izključitve, tako da smo najprej videli igro 4-na-4, nato pa še prednost domačih z igralcem več. Zmaji so bili sicer vedno blizu domačim, a moči za preobrat ni bilo.

Z rezultatom 2:1 se je tekma tako prevesila v zadnje minute, ko je Ljubljanska klop iz igre potegnila vratarja in poizkusila s 6 igralci v polju. To pa so že po nekaj sekundah igre izkoristili domačini za zadetek v prazno mrežo in povišanje vodstva na 3:1. Do konca tekme je bilo še minuto in pol. Čisto na začetku zadnje minute je bil nato sicer izključen nov domač igralec, a časa in moči za preobrat je bilo premalo in tekma se je končala z zmago domačih 3:1.

Na preostalih tekmah je Triglav slavil na Jesenicah s 3:2, Crvena Zvezda je doma premagala Maribor s 4:2, Bled pa je bil v Zalogu boljši od Slavije, prav tako z rezultatom 4:2.

V vodstvu so še vedno igralci Jesenic, a njihovo vodstvo ni več tako prepričljivo, saj jih na drugem mestu že lovi ekipa Triglava. Prvi dve ekipi sta tako sedaj malce “pobegnili ” Zmajem, ki se nahajajo na 3.mestu.

Naslednja tekma se bo odigrala v nedeljo 5.11 ko Zmaji potujejo na težko gostovanje v Kranj.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top