skip to Main Content
Tokrat brez uspeha v Celovcu

Tokrat so zmaji drugič gostovali v Celovcu. Z domačo ekipo KAC so prvič pomerili pred desetimi dnevi in jih porazili z rezultatom 3 proti 2, danes pa so slavili domači s 3:1.

Zmaji so začeli odločno, proti vratom celovškega vratarja so v prvih dvajsetih minutah tekme sprožili 16 strelov. V 11. minuti tekme je bil ob podaji Mihe Štebiha in Anžeta Ropreta uspešen Žiga Pance z zadetkom, sproženim blizu modre črte napadalne tretjine z razdalje 13.9 metrov.

Zmaji so se do sredine druge tretjine dobro upirali poskusom domačih hokejistov. Žan Us je v drugih 20 minutah, ko so domači povečali pritisk na vrata zmajev, ubranil dvanajst od trinajstih strelov.

Kljub trudu v tretji tretjini, kjer so zmaji iskali priložnost za pobeg domači ekipi in za usvojitev novih točk, so domači pokazali odločnejšo igro. V zadnji tretjini je bilo tudi razmerje v strelih najbolj enakovredno. Olimpija je to tekmo kar šestkrat igrala z igralcem manj, a je igralcem vseeno uspelo mrežo ohraniti nedotaknjeno v vseh šestih poskusih domačih z igralcem več.

Prvo tretjino smo bili boljši nasprotnik. Priigrali smo si vrsto priložnosti, lahko so bili kar srečni, da je bilo le 1:0. V drugi tretjini so naredili korak višje, prišli so močnejše na nas in mi bi lahko v veliko situacijah odgovorili močnejše. V zadnji tretjini smo imeli oboji svoje priložnosti. Oni so zadeli, mi nismo. Na taki tekmi bi s toliko priigranimi priložnostmi morali zadeti večkrat, tudi naš ’power-play’ bi moral biti boljši. Moram pa reči, da sem na fante ponosen. Veliko stvari je bilo dobrih, žal pa pak ni šel v gol,” je po tekmi povedal Mitja Šivic.

Nova priložnost in lov na nove, pomembne točke se nadaljuje že v nedeljo, ko se bodo zmaji v Beljaku zoperstavili domači ekipi, VSV Villach.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top