skip to Main Content
Starejši malčki so si v Sisku zanesljivo izborili nastop na naslednjem – polfinalnem mednarodnem turnirju U-12

V soboto 9.novembra in v nedeljo 10.novembra je v Sisku potekal prvi letošnji mednarodni turnir selekcij U-12. O mednarodnih turnirjih in tekmovanju, ki poteka znotraj teh turnirjev smo podrobneje poročali že v prispevku na tej povezavi.

Gre za sklop turnirjev na katerih sodelujejo ekipe iz Srbije, Hrvaške, Slovenija ter Bosne in Hercogovine. Na turnirjih so ekipe razdeljene v različne skupine. Ekipe igrajo tekme najprej znotraj skupine, nato pa se pomerijo še z eno ekipo iz nasprotne skupine. Zmagovalec slednjega dvoboja napreduje na naslednji turnir. Ekipo je na turnirju vodil trener Andrej Hebar.

Naši zmaji so igrali v skupini v kateri so bile še ekipe KHL Mladost, Novi Sad in domača ekipa KHL Sisak. Ekipa Olimpije je v Sisak pripotovala skoraj s popolno ekipo, tako da smo lahko pričakovali dobre igre. In igralci so vlogo favorizirane ekipe uspešno potrdili tudi na ledu.

Prvi dan je ekipa odigrala dve tekmi. Že na prvi tekmi so pokazali premoč in so visoko s 15:0 premagali ekipo iz Novega Sada. Dokaj podobno pa se je razpletla tudi druga tekma, ko so naši zmaji premagali domačo ekipo z rezultatom 17:0

Naslednji dan je bila najprej na vrsti tekma z ekipo KHL Mladost. Prvi dan je pozakal, da je ekipa Mladosti v naši skupini malce boljša ekipa od preostalih dveh, a vseeno smo pričakovali, da bodo zmaji zabeležili novo zmago. Tokrat so tekmo pričeli z malo manj prevlade na ledu. Sicer so naši igralci povedli z 2:0, a še v prvem delu igre so hrvaški sovrstniki izid znižali na 2:1, kar je bil tudi rezultat ob polčasu (tekme na turnirju so se igrale v času 2×15 min čiste igre).  Tudi v drugem polčasu so se mladi hrvaški hokejisti nekaj časa še dobro upirali, nato pa je obramba dokončno popustila in proti koncu tekme so zmaji zopet dosegli nekaj zadetkov. Tekma se je končala z rezultatom 7:1.

Kot prvo uvrščeni ekipi, je našim v zadnji tekmi pripadal dvoboj s 4. uvrščeno ekipo v nasprotni skupini. To je bila ekipa Marbo (oz. Partizan 2). Razlike med ekipami so bile kar očitne, tako da tudi v tem dvoboju naši pretiranih težav niso imeli. Tekma se je končala z rezultatom 20:0 v našo korist.

Naši mladi zmaji so si tako izborili nastop na naslednjem – polfinalnem turnirju. Ta bo na sporedu predvidoma v februarju. Turnir bo verjetno na sporedu v Sloveniji, na njem pa bodo sodelovale slovenske ekipe, saj je smisel mednarodnega tekmovanja, da se na finalni turnir uvrsti čim več ekip iz različnih držav. A kakorkoli že, o nadaljevanju tega tekmovanja bomo poročali po novem letu. Do takrat pa naše igralce čakajo še nastopi na drugih tekmovanjih.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top