skip to Main Content
Selekcija U-12 končala sezono s turnirjem v Budimpešti

Od petka 21.4 do nedelje 23.4 je za selekcijo U-12 potekal zaključni turnir sezone v Budimpešti.

Ekipa Olimpije se je v Budimpešto odpravila predvsem z igralci letnika 2006, ki bodo v naslednji sezoni tvorili jedro ekipe U-12.

Seznam nastopajočih igralcev:

Turnir je sestavljalo 8 ekip, ki so bile razdeljene v 2 skupini. V predtekmovalni skupini so igralci Olimpije prikazali borbene igre in zabeležili 2 zmagi. Najprej so morali priznati premoč Slovaški ekipi Be the Best (na koncu turnirja uvrščeni na 3.mesto) z rezultatom 9:5. Vendar so takoj nato premagali Madžrski ekipi. Najprej ekipo Pesterzsebeti Farkasok z rezultatom 4:1, nato pa še prvo ekipo domačinov Vasas A z rezultatom 3:1. Kljub temu je bil razplet na ostalih tekmah tak, da je to zadostovalo zgolj za 3.mesto v predtekmovalni skupini, zaradi česar je bila ekipa v nadaljnjem tekmovanju uvrščena v razvrščanje od 5. do 8. mesta.

Končna razvrstitev predtekmovalne skupine A

V nadaljnjem tekmovanju so Zmaji najprej premagali še drugo ekipo domačinov, ekipo Vasas B z rezultatom 13:1, v končni tekmi za 5. mesto pa so klonili proti Italijaski ekipi HC Valpellice Bulldogs in sicer šele po izvajanju kazenskih strelov 4:3.

Avtor: Rok Prusnik

Ekipa je tako na koncu osvojila 6.mesto na turnirju. Rezultatsko sicer malce manj, kot bi nekdo pričakoval, a ekipa je prikazala dobre igre. Od 5 tekem je trikrat zmagala, enkrat izgubila po izvajanju kazenskih strelov in zgolj eno tekmo zares izgubila že po rednem delu. Še bistveno bolj je bilo pomembno za strokovno vodstvo (trener Igor Beribak in njegov pomočnik Rok Prusnik) dobra igra igralcev in izpolnjevanje zadanih nalog. S temi cilji je bil trener Igor Beribak zelo zadovoljen. Priložnost za igro so dobili vsi igralci in oba vratarja. Predpriprave na naslednjo sezono so se tako že uspešno pričele.

Omenimo še, da je igralce v Budimpešto prišlo vzpodbujat tudi večje število staršev, sorodnikov in ostalih prijateljev, tako da skupaj pogledano turnir ocenjujemo kot uspešen.

Avtor: Rok Prusnik

Sezone na ledu je tako sedaj dokončno konec in z naslednjim tednom igralci že pričnejo priprave “na suhem” za novo sezono, kjer so tekmovalni cilji seveda zopet visoki….

 

Končni vrstni red:

1 Challenger Hockey Select (CZE)
2 PRO TEAM (SVK)
3 HC Be The Best (SVK)
4 Vasas SC”A” (HUN)
5 HC Valpellice Bulldogs (ITA)
6 HK Olimpija (SLO)
7 Pesterzsébeti Farkasok (HUN)
8 Vasas SC „B” (HUN)

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo (zahvala Mitji Pipanu in Lidiji Bole) s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top