skip to Main Content
Selekcija U-11 nabira dragocene izkušnje na turnirju na Češkem – 1.dan

V četrtek 23.3. je selekcija U-11 (letnik 2007 in nekaj igralcev 2008) odpotovala na Frydek Mistek turnir na Češkem.

Turnir se igra na celo igrišče in ker večina te generacije z letošnjo sezono zaključuje igranje na manjšem igrišču, je to izvrstna priložnost za nabiranje dragocenih izkušenj.

Turnirja se udeležuje 12 ekip; 7 čeških, 3 slovaških, 1 poljska ter HK Olimpija.

Četrtek je minil na poti iz Ljubljane v Frydek Mistek. Pot je bila dolga, a ekipa je bila polna pričakovanj glede prihajajočega turnirja na Češkem, tako da je le-ta minila v sproščenem ter prijetnem vzdušju. Že prvi dan so Malčki obiskali novo dvorano “Hala Polarka” in v očeh nadebudnih Zmajev ni bilo možno skriti navdušenja in spoštovanja do prelepe dvorane.

Po večerji so se Malčki razporedili po sobah in kmalu so zaspali v zaslužen spanec.

Naslednji dan je sledil prvi tekmovalni dan. Ekipa Olimpije je bila postavljena v skupino skupaj z ekipama HCM Jaromer, HC Vitkovice Ridera ter HCM Warrior Brno. Pred prvo tekmo so Zmaji zavzeli svojo slačilnico. Na opremljenostjo in velikostjo slačillnice popolnoma navdušeni. Sledil je kratek ogled dvorane nato pa je že bil čas za pripravo na prvo tekmo.

Trener Jure Vnuk je zelo dobro pripravil izbrano vrsto in vsakemu posamezniku podelil svoje naloge. Mladi Zmaji so se skoncentrirali na svoje naloge in z vso borbenostjo prvič stopili na Češki led. To so tekme zaradi kateri mladi fantje trenirajo in z veliko privoščljivostjo smo z veseljem spremljali simpatično nervozo pri posameznih igralcih in veselje ter borbenost pred pričetkom prve tekme.

Prvi nasprotnik je bila ekipa HCM Jaromer. Zmaji so prikazali dobro igro in vsi igralci so dobro izpolnili naloge glavnega trenerja. Zmaji so sredi druge tretjine (tekme na turnirju se igrajo v dveh polčasih po 15 minut) že vodili s 3:0. Proti konci so Češki igralci dosegli svoj edini zadetek in tekma se je končala z rezultatom 3:1.

Sledil je počitek in igralci so se lahko prepustili prostemu času. Z veseljem so si ogledali tekme drugih ekip. Spremljanje tekem, ki so v teku v tej dvorani res ni bilo težko, saj se vsepovsod v dvorani nahajajo monitorji, kjer se v živo prenaša dogajanje z ledu .Res vrhunsko. Po kosilu je sledil krajši počitek in že nova priprava na novo tekmo.

Tokrat so bili nasprotniki ekipa HC Vitkovice Riders. Vse tekme na turnirju so se odigrale v dokaj izenačenem rezultatu. Ekipa so bile res kakovostne in več kot pravilna se je izkazala odločitev strokovnega vodstva kluba o izbiri turnirja. Izenačeno je potekala tudi druga tekme mladih Zmajev. Prvi so povedli Ljubljančani. Vendar so borbeni gostje izkoristili svoje prednosti in so najprej izenačili, nato pa pred koncem polčasa tudi povedli z 2:1. V drugem polčasu je najprej sledil izenačujoč zadetek za 2:2. Gledali smo borbeno igro in res iskrene čestitke vsem igralcem obeh ekip za borbo in željo, ki so jo pokazali pri vsakem dotiku s ploščkom. Igralci s Češke so bili v igri vseeno za odtenek spretnejši in tekma se je končala v njihovo korist z rezultatom 3:2.

Tako je minil prvi tekmovalni dan. Po težkih in napornih tekmah se je ekipa kmalu odpravila v hotel in miselne priprave na naslednji dan so se že pričele. A bolj kot nervoza in obremenjenost z naslednjimi tekmami je pri igralcih prevladovalo veselje zaradi sodelovanja na takšnem turnirju in nemogoče je bilo spregledati primerjavo s sovrstniki, ki so si jo ustvarili igralci sami. Očitno so zelo podrobno spremljali praktično vsak korak svojih nadebudnih Čeških sovrstnikov in že smo slišali pogovore med igralci kot so “ta ekipa to dela tako, druga ekipa to dela tako, ipd.”. Vsekakor poln dan z ogromno vtisi s katerimi so se mladi Zmaji proti večeru počasi prepustili zasluženemu spancu…. Jutri jih čaka nov naporen, a poln veselja in novih doživetij, tekmovalni dan.

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo s prvega dne turnirja in poti si lahko ogledate na tej povezavi

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top