skip to Main Content
S hat-trickom Gala Korena do nove domače zmage

Zmaji so s tretjo zaporedno domačo tekmo osvojili nove tri točke, tokrat so prepričljivo premagali aktualnega podprvaka ekipo Ritten Buam.

Če je bila zmaga proti severnim medvedom iz Zell am Seeja v sredo tesna, so tokrat Ljubljančani poskrbeli za zanesljivo zmago in gledalcem v Tivoliju prikazali vrhunsko hokejsko predstavo. Že na začetku prve tretjine je zmaje popeljal v vodstvo kapetan Aleš Mušič, na 2:0 je povišal rezultat Gal Koren v 13. minuti.

V drugi tretjini so gostje izkoristili napako domačih in z igralcem manj znižali vodstvo na 2:1. To je bil tudi edini zadetek, ki se je izmuznil vratarju Žanu Usu, ki je sicer zaustavil 25 italijanskih strelov na gol. Zmaji so se po prejetem zadetku hitro zbrali in pred koncem druge tretjine je ponovno zadel Gal Koren.

Zmaji so tako sproščeno zadrsali na led v zadnji tretjini in nadaljevali z borbeno igro. Za klasičen hat-trick je v 46. minuti poskrbel odlični Gal Koren, piko na i za 5:1 pa še enkrat kapetan Aleš Mušič 9 minut pred koncem tekme. Kar štiri podaje za gole je zabeležil Miha Zajc.

»Danes nam je vse lepo uspelo, igrali smo z visokim ritmom in malo presenetili ekipo iz Rittna. Danes smo veliko tvegali, a tudi veliko dobili,« je po tekmi povedal trener Jure Vnuk.

Na ledu odlično razpoloženi Gal Koren je kar šest tekem čakal na prvi letošnji gol v Alpski hokejski ligi, na koncu pa kar trikrat zatresel italijansko mrežo. »Vedel sem, da rabim en lep gol in se mi bo potem odprlo,« je povedal. »Tekma je bila precej naporna. Res smo se borili in si te tri točke zasluženo priigrali. Ritten skuša igrati lep hokej, a tudi mi smo ga. Danes smo dobro delovali kot ekipa in kot napad. Brez ekipne usklajenosti ne bi bilo toliko golov. Nekaj napak smo še delali, ampak tokrat se nam niso maščevale. Res pa je, da Alpska liga zelo izenačena, vsak lahko zmaga in vsak lahko izgubi, smo pa danes resnično pokazali drug obraz in drugo igro. Današnja zmaga je lepa popotnica za državno prvenstvo in nadaljevanje lige

Žan Us, ki je danes branil domačo mrežo, je bil vesel za tretjo zaporedno domačo zmago. »Vidi se, da igramo vedno bolje. Iz vsake tekme smo se nekaj naučili in odpravili nekaj napak, ki pa so še vedno. Če bomo tako nadaljevali, mislim, da bomo kmalu lahko prikazali še boljšo igro. Pomembno je, da smo tri točke obdržali doma. S tako igro kot je danes, lahko še rastemo kot ekipa. Vsako tekmo gremo na zmago, vzdušje v ekipi pa je res odlično,« je zaključil Us.

Tudi Miha Zajc mu je pri tem prikimal in dodal, da je ekipa super. »Danes smo igrali res dober hokej, veliko smo drsali in bili bolj učinkoviti kot nasprotnik. Preprosto boljši smo bili. Mislim, da se nam je pač odprlo, igrali smo sproščeno in tako so sami od sebe prišli tudi goli. Povsem normalno je, da si kdaj v krču, vsak igralec je, a tudi to mine. Danes nam je šlo, imeli smo energijo, goli so padali… Z zmago smo se še bolj povezali kot ekipa in bomo lažje igrali v prihodnje

Naslednja domača tekma čaka zmaje v ponedeljek, 1. 10., ob 20h, ko v Tivoliju gostuje HK Triglav.

Alpsko hokejsko ligo pa nadaljujejo v četrtek, ko gostujejo v Cortini.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top