skip to Main Content
Prva tekma zmajev v tem letu

Po daljšem premoru zaradi zdravstvenih razlogov so zmaji prvo tekmo v letošnjem letu odigrali v gosteh v Gradcu. To je bila v sezoni 2021/22 že četrta tekma proti ekipi Moser Medical Graz99ers. Vse dosedanje dvoboje je Olimpija prepričljivo zmagala z rezultati 5:2 in 7:2 pred domačimi gledalci ter 6:3 v gosteh.

Gostitelji so začeli udarno in zmaje presenetili že v uvodu tekme in povedli v v 3. Minuti, do konca prve tretjine pa vodili z dvema goloma prednosti. V drugi tretjini so domači povišali vodstvo na 3 gole, v zadnji tretjini povišali prednost še za gol, zadetek za zeleno-bele in končnih 4:1 pa je dosegel Blaž Tomaževič v 53. minuti. Prvič sta v zelenem dresu zaigrala novinca v ekipi Rok Kapel in Bastien Maïa, ki sta pri edinem golu zmajev vpisala podajo. V strelih na gol sta bili ekipi precej izenačeni (32:30), a zmajem je zmanjkalo pri realizaciji.

”Manjka nam 6-7 igralcev, ki so zelo pomembni za našo ekipo. Poznalo se nam je, da deset dni nismo bili na ledu. Gradec je bil boljši, močnejši v igri na telo in s ploščkom,” je po tekmi povedal Mitja Šivic.

Nova tekma čaka zmaje že jutri, ko v Halo Tivoli prihaja ekipa Dornbirna. Tekma se začne ob 19.45.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top