skip to Main Content
Premierna zmaga zmajev v Tivoliju

Ljubljana je dolgo čakala in po dobrih štirih letih spet dočakala svojega predstavnika v najvišjem regionalnem hokejskem tekmovanju. Na svoji prvi domači tekmi v ICEHL so hokejisti HK SŽ Olimpija prepričljivo premagali ekipo Granz99ers s 5:2 (1:0, 0:0, 4:2). 

Po uvodnem porazu v Innsbrucku so tako zabeležili prve tri točke. Tekmo je pospremilo lepo število navijačev in ljubiteljev hokeja, ki so ustvarili odlično vzdušje v dvorani.

Zmaji so začeli zelo dobro in že po minuti in pol zatresli mrežo gostov. Uspešen je bil Guillaume Leclerc. Tudi v nadaljevanju prvega dela igre so narekovali tempo in bili boljši. Tudi v nadaljevanju je rezultat dolgo ostal nespremenjen. Spremljali smo nekaj lepih akcij na obeh straneh, a je vse poskuse Avstrijcev zaustavil Žan Us, zmaji pa niso bili najbolj učinkoviti, kar pa so v zadnji tretjini odpravili.

Zadnja tretjina se sicer ni začela po načrtih Ljubljančanov, saj je za izenačenje hitro zadel nekdanji Olimpijin napadalec in slovenski reprezentant Ken Ograjenšek. Sledil je odgovor zmajev, ki so v hitri ofenzivi v minuti in pol z goloma Leclerca in Čimžarja povedli na 3:1. Gostje so izid znižali na 3:2, a so zmaji izkoristili prednost na ledu, zadel je Murphy. Izid na 5:3 pa kronal Sodja, ki je zadel v prazen gol, po tem ko so gostje poskusili izsiliti izenačenje brez vratarja.

Naslednji obračun v ICEHL čaka Ljubljančane v petek, 24. septembra, ko bodo gostovali v Bolzanu.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top