skip to Main Content
Povzetek novinarske konference z dne 5. avgust 2021

Današnje srečanje z mediji je bilo nekaj posebnega. Najprej smo si ogledali trening članske ekipe, nato je sledila manjša pogostitev v Letnem baru Tivoli in spremljanje polfinalne tekme slovenskih košarkarjev na OI v Tokiu. Ne glede na današnji rezultat, slovenski košarkarski reprezentanci iskreno čestitamo za izjemen uspeh. Seveda bomo za njih držali pesti tudi v soboto, ko se bodo borili za bronasto olimpijsko medaljo.

Sledila je novinarska konferenca, ki je bila osredotočena na predstavitev: nove sezone v ligi ICEHL 2021/22, sestave članskega moštva, pripravljalnih tekem, Pokala Slovenije (od 1. do 4. septembra), ciljev in poteka nove sezone. »V HK SŽ Olimpiji imamo zelo aktivno poletje. Ko vsako sezono do sedaj sledimo našim ciljem in razvijamo naš klub. V zadnjih mesecih smo klub dodatno okrepili, tako z vidika ekipe in stroke kot tudi organizacijsko. Kar me pa najbolj veseli je to, da smo pridobili nove sponzorje in s tem poskrbeli za dodatno finančno stabilnost kluba. To predstavlja trdne temelje za nadaljni razvoj. Celotna ekipa v klubu je zelo motivirana. Vsi verjamemo v našo zgodbo in v končni uspeh. Želim si, da bomo v Sloveniji odgovorni in bomo dosegli zadostno precepljenost proti Covid-19. Le na takšen način bodo lahko tribune zopet polne navijačev.« je uvodoma povedal predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara.

»Danes smo medijsko predstavili novo sezono 2021/22. Sezona se je pričela že v mesecu maju s pripravami igralcev. Tudi uprava je naredila svoje delo, da smo lahko vstopili v ligo ICEHL, ki ima svoje posebnosti, katerim se moramo prilagoditi. Vsi skupaj delamo zelo intenzivno. Uprava s pridobivanjem novih podpornikov, in ekipa, ki že na polno trenira. V naslednjem tednu pričenjamo tudi z pripravljalnimi tekmami. Sezona bo polna izzivov, vendar verjamemo, da bomo konkurenčni,« je dodal direktor Jože Kovač.

Mitja Šivic, trener članske ekipe HK SŽ Olimpija nam je zaupal: »Kar se tiče uradnega začetka sezone sem zelo zadovoljen. Stvari se postavljajo na svoje mesto. Zadovoljen sem z ekipo, s fanti, z njihovim delom. Fantje kažejo ogromno želje in motiviranosti. Navdušen sem, da ekipo v večini sestavljajo slovenski fantje, ki so duša ekipe. Tudi s tujimi okrepitvami smo dobili vse kar smo pričakovali in si želeli. Sedaj morajo vsi samo še dokazati, da so vredni zaupanja.«

»Vtisi po začetku priprav so dobri. Vzdušje v ekipi je odlično. Pomembno je, da treniramo na polno in, da sledimo zastavljenim ciljem. Vsi se zavedamo, da nas čaka kar nekaj izzivov v novi sezoni. Imamo mlado ekipo, ki bo pustila srce na ledu,« pravi Žiga Pance, kapetan članske ekipe HK SŽ Olimpija.

 

Fotografije s konference si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top