skip to Main Content
Po težki borbi nova zmaga Kadetov

Sobota 30.9 je prinesla tretjo letošnjo tekmo za selekcijo Kadetov v tekmovanju državnega prvenstva U-16.

V Tivoli je prišla ekipa Crvene zvezde. V dosedanjih srečanjih letošnje sezone je ekipa Olimpija dvakrat zmagala, ekipa iz Beograda pa je svojo edino tekmo do sedaj izgubila.

Zmaji so kmalu prevzeli pobudo. Prvi pravi napad smo videli v 4.minuti. Gregor Žeželj je kar dvakrat sprožil strel, a gostujoči vratar je bil na mestu. Še v istem napadu pa so nato gostje nad Gregorjem Žežljem storili prekršek in domači so imeli prvo priložnost z igralcem več. Zmaji so napadali, zadetka ni bilo, so pa gostujoči igralci pol minute pred iztekom kazni storili nov prekršek in pol minute so imeli igralci Olimpije kar dva igralca več na ledu. Videli smo dva lepa strela Marka Sojerja in Nala Brodnika, a mreža je ostala nedotaknjena. Sledila je igra z igralcem več, kjer smo videli novi dve lepi priložnosti (Mark Sojer in Žiga Mehle), a ponovno brez uspeha.

Gostujoči igralci so prvi pravi strel na domača vrata sprožili v 10,minuti, a Nal Kavčič je bil na mestu. V naslednji minuti je dober strel Mihe Žitka na drugi strani ubranil gostujoči vratar. Igralci Olimpije so nadaljevali z dobro igro. V 15.minuti smo videli nov prekršek nad Gregorjem Žežljem V igri z igralcem več je ponovno do priložnosti po odbitem ploščku prišel Mark Sojer, a vratnica je preprečila prvi zadetek Ljubljančanov. Na koncu tretjine smo videli nove priložnosti. Najprej so gostje v hitrem protinapadu v 18.minuti resno zapretili, a Nal Kavčič je bil na mestu, nato pa so gostujoči igralci pol minute pred iztekom tretjine storili prekršek. Po pisku sodnika smo videli manjše prerivanje zaradi katerega je bil izključen še drug igralec Crvene Zvezde. Zadnjih 30 sekund tretjine so tako domači ponovno napadli z dvema igralcema več, vendar zadetka ni bilo in tretjina se je končala z rezultatom 0:0.

Drugo tretjino so domači igralci nadaljevali v igri z dvema igralcema več. Videli smo novo vratnico (Blaž Stipanič) ter dva dobra strela Nala Brodnika, a zadetka še vedno ni bilo. Prva priložnost gostov je prišla v 24.minuti. Napadi domačih so se nato nadaljevali, a v 29.minuti po prvi Ljubljanski izključitvi (Nejc Koncilja) do prednosti igralca več pridejo gostje. To je malce nalete Zmajev ustavilo, a vseeno smo tudi v tem delu videli novo priložnost Nala Brodnika. Dodatno je Miha Žitko po podaji Marka Sojerja zadel novo vratnico.

V 34.minuti pa smo videli tudi prvi zadetek. Mark Sojer je streljal na vrata gostov, a je vratar strel ubranil. Vendar je plošček prišel do domačih napadalcev in po kratki kombinaciji ga je dobil Žiga Mehle, pred vrata lepo podal do Marka Sojerja, ki je Ljubljančane popeljal v vodstvo. Takoj po tem zadetku so imenitno priložnost za izenačenje imeli gosti, a je Nal Kavčič preprečil izenačenje. Tega pa ni več mogel v 35.minuti, ko so Zeleni v napadalni tretjini izgubili plošček in se je v hitrem protinapadu sam pred domačim vratarjem znašel napadalec gostov.

Po dveh hitrih zadetkih, se je igra kar malce razživela. Videli smo nekaj strelov na obeh straneh. Še najlepšo priložnost je zamudil Blaž Stipanič, ko ni uspel iz dobre situacije odbitega ploščka potisniti v skoraj prazno mrežo. Na koncu so nato domači igralci znova nastopili v igri z igralcem več, a rezultat je ostal nespremenjen.

Tretja tretjina se je pričela s hitrim prekrškom domačih. V igri z igralcem več so gostje pritisnili na vrata Zmajev, a Nal Kavčič je vse strele ubranil.  Ko sta ekipi ponovno bili popolno, so se domači zbrali in nadaljevali z napadi. V 45. minuti smo videli novo priložnost Žige Mehleta, a novega zadetka ni bilo. Gostje so vmes nekajkrat zapretili z lepimi streli in ko je že kazalo, da bi gostje utegnili prevzemati pobudo, je Mark Sojer s samostojnim prodorom znova zadel. Ta zadetek je očitno Zmaje do konca sprostil in že v naslednji minuti je Nal Brodnik po podaji Gregorja Žežlja povišal na 3:1.  Še malce kasneje v 51.minuti pa je Mark Sojer podal, Blaž Stipanič pa zadel za vodstvo Olimpija s 4:1.

Tekma s tem še ni bila čisto odločena. V 53.minuti so gostje, po izključitvi Gregorja Žežlja ponovno pritisnili. Zadeli so celo prečko, hkrati pa smo videli kar nekaj vročih trenutkov pred vrati Nala Kavčiča, a mreža domačih je ostala nedotaknjena in s tem je bila verjetno tekma dokončno odločena. Do konca smo nato sicer videli še nekaj priložnosti, a novih zadetkov ni bilo. Končni rezultat je bil torej 4:1 za Zmaje.

 

Na preostalih tekmah so Mariborčani doma premagali Celje z 9:5, igralci Bleda so bili v Zagrebu boljši od domačinov s 4:2, igralci Jesenic, pa so doma šele po podaljšku slavili proti Kranjčanom (5:4).

Prvenstvo se nadaljuje že v torek 3.10, ko Zmaji potujejo v Maribor.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top