skip to Main Content
Odličen začetek četrtfinalne serije

Naši hokejisti so v Beljaku zmagali s 6:4 in vodijo z 1:0 v zmagah. Naslednja tekma bo v petek v Ljubljani.

 

Zmaji so na najboljši možen način začeli končnico lige ICE – z zmago v gosteh pri drugouvrščeni ekipi rednega dela. Beljak je sam izbral naše moštvo za nasprotnika, več o tem smo povedali na druženju z novinarji.

Tekma se je začela presenetljivo – le 18 sekund so potrebovali zmaji, da jih je Guillaume Leclerc povedel v vodstvo, a so domači izenačili še pred koncem prve minute srečanja. V peti minuti so zmaji izkoristili prednost igre z igralcem več, za vodstvo je poskrbel Tadej Čimžar. Zmaji so igrali odlično in so zdržali tudi minuto in pol v igri 5 na 3, ko st bila izključena kar dva igralca ljubljanskega moštva.

Druga tretjina je pripadla zmajem. Številne priložnosti so kronali Bastien Maïa, Guillaume Leclerc in Gregor Koblar tik pred iztekom tretjine. V zadnji tretjini je Beljaku uspelo znižati rezultat na 3:5, v zadnji minuti pa na 4:5, ko so iz igre potegnili vratarja. A zmaji so pritisk zdržali in v zadnjih trenutkih tekme zadeli še prazen gol.

”Rekli smo, da ne bomo samo poskušali zmagati, ampak da gremo po zmago. Res smo se borili za vsak plošček, tudi povsem ob koncu tekme. Če potegnem črto, smo bili boljši in zasluženo zmagali. Vedeli smo, kje so naše priložnosti, bili smo veliko bolj pripravljeni na tekmo kot oni, veliko bolj ‘sharp’ smo začeli. Imeli smo nekaj sreče, a tudi srečo si je treba zaslužiti,” je po veliki zmagi povedal glavni trener Mitja Šivic, ki vse navijače vabi v petek ob 19.45 na drugo četrtfinalno tekmo. “Zdaj je čas, da napolnimo Tivoli.”

”Beljak nas je izbral z razlogom, pričakovali so, da bodo z lahkoto prišli preko nas. V petek bo zagotovo precej drugačna tekma, mislim, da bo vsaj z njihove strani bolj fizična tekma. Nimajo kaj izgubiti, morali bomo še bolj pomagati Usu v obrambi,” je po tekmi povedal kapetan Žiga Pance.

”Vedeli smo, da bo vzdušje v dvorani v Beljaku peklensko, to pa nam je dalo še dodatno motivacijo. Videli smo, da lahko uspemo. V petek bodo verjetno prišli še bolj motivirani in željni dokazovanja, da so boljša ekipa, a mi se ne bomo predali,” pa je dodal Aleksandar Magovac.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top