skip to Main Content
Nova tesna tekma za Zelene, Beli pa v gosteh borbeno, a s porazom

Sobota 13.januar je prinesla nov krog v tekmovanju državnega prvenstva mlajših dečkov.

Zeleni so doma gostili ekipo HKMK Bled A, Beli pa so se odpravili na gostovanje v Zagreb k ekipi KHL Medveščak.

Avtor: Uroš Cerjak

Prvi so na led stopili Beli. Ekipa Medveščak velja za solidno ekipo, ki se trenutno nahaja pri vrhu spodnjega dela prvenstvene lestvice. Mladi igralci ekipe Beli so v tekmo sicer stopili borbeno, a rezultatsko so bili domači igralci vseeno premočni. Prva tretjina se je končala z vodstvom domačih 4:0. V drugi tretjini so Beli dosegli zadetek, a zadevali so tudi domači igralci, tako da je bil rezultat po koncu druge tretjine 8:1. Tekma se je nato končala z rezultatom 11:1 za domače moštvo.

Na drugi strani so malce kasneje v Tivoliju s tekmo pričeli Zeleni. Zeleni sicer v letošnjem prvenstvu vodijo na prvenstveni lestvici, a Bled velja za dobro ekipo in tekma bi lahko bila za Ljubljančane še kako težka. A Zeleni so dobro vstopili v tekmo in kmalu tudi prevzeli vodstvo. V prvi tretjini je to vodstvo naraslo že na 4:0. Prednost je naraščala tudi v prvem delu druge tretjine. Gostje so sicer vmes dosegli svoj prvi zadetek, a sredi druge tretjine je bil rezultat že 9:1 za domače. Vse je kazalo na novo gladko zmago, a tekma se je v tej točki preobrnila. Zmaji so popustili v koncentraciji in gostje so pričeli prihajati do svojih priložnosti. Sledilo je nekaj zadetkov gostov in v naletu so gostje do konca tretjine izid znižali že na 9:5. Sledil je odmor pred zadnjo tretjino, ki pa žal nalete gostov ni zaustavil. Gostje so nadaljevali z zadetki in prednost Zelenih se je počasi topila. Dobrih 5 minut pred koncem je bil rezultat že 9:8. V tej točki so Zmaji vseeno zaigrali malce bolje in naleti so se končali. Skoraj vse do konca tekme je rezultat ostal nespremenjen, nato pa so gostje v zadnji minuti tik pred koncem izid vseeno izenačili. Sledili so kazenski streli (v tekmovanju mlajših dečkov se podaljški v rednem delu ne igrajo). Pri teh pa so na koncu vseeno bili uspešni Ljubljančani, ki so tekmo tako dobili z 10:9 po izvajanju kazenskih strelov.

Na preostalih tekmah je Triglav premagal Crveno Zvezdo s 4:1, KHL Mladost je kar s 23:0 premagala ekipo HKMK Bled B, Maribor je z 9:6 premagal ekipo HDD Bled, Slavija je z 8:3 slavila v Celju, tekma med Jeseničani in ekipo KHL Zagreb pa ni bila odigrana, a bo verjetno registrirana z rezultatom 5:0 v korist Jeseničanov (Zagrebčani so namreč na Jesenice prišli v nepopolni postavi, tako da sta ekipi zgolj odigrali prijateljsko srečanje).

Avtor: Žiga Lesar

Na prvenstveni lestvici tako še vedno vodijo Zeleni. Imajo 3 točke (in odigrano tekmo več) od prvih zasledovalcev, ekipe KHL Mladost. Do konca rednega dela prvenstva imajo Ljubljančani na sporedu še 6 tekem. Med njimi tudi tekma v Zagrebu z ekipo KHL Mladost, tako da bo boj za vrh lestvice do konca še kako zanimiv.

Prvenstvo sicer ekipi nadaljujeta naslednjo soboto, ko bomo v Tivoliju lahko spremljali medsebojno tekmo med ekipama Beli in Zeleni. Tokrat bodo v vlogi domačinov Zeleni.

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top