skip to Main Content
Najavljeno je letošnje tekmovanje EBYSL za ekipo U-20

V letošnji sezoni je tekmovanje EBYLS U-20 doživelo večjo spremembo. Namesto ligaškega tekmovanja, bo celotna zadeva potekala preko 5 krajših turnirjev. Dodatno pa je seveda pomembna novost, da se tekmovanju v letošnji sezoni priključuje ekipa Team Ljubljana. Ekipa Team Ljubljana bo sestavljena iz igralcev HK Slavija Junior ter igralcev HK SŽ Olimpija.

Tekmovalni sistem je naslednji:

Nastopilo bo 12 ekip.

  • 6 avstrijskih ekip (Red Bull, VSV, Vienna Capitals, Okanagan, Innsbruck, EA Steiermark
  • 4 madžarske ekipe (UTE Budapest, VASAS, MAC Budapest, Fehervar)
  • 1 slovenska ekipa (Team Ljubljana)
  • 1 hrvaška ekupa (Medveščak)

Opomba: Hrvaški Medveščak si je sodelovanje zagotovil v predkvalifikacijah, kjer je bil boljši od Mariborčanov, ki so bili prav tako kandidatje za vstop v to tekmovanje.

Navedenih 12 ekip je razdeljeno v dve skupini. V prvi se nahaja 6 avstrijskih moštev, v drugi pa so vsa ostala (vključno z našo Team Ljubljana).

Ekipe bodo odigrale 2×2 turnirja, na katerem se bodo pomerile s 3 ekipami iz nasprotne skupine. Torej na obeh turnirjev skupaj se bo vsaka ekipa iz vsake skupine po 1x pomerila z ekipo iz druge skupine.

Na finalni turnir se uvrstita prvi dve ekipi iz prve skupine (torej najboljši dve avstrijski ekipi) ter prvi dve ekipi iz druge skupine (prvi dve ne-avstrijski ekipi).

Prva dva turnirja bosta na sporedu med 20. in 22. septembrom. Prvi, na katerem bo nastopila tudi ekipa Team Ljubljana, se bo odigral v Salzburgu, drugi pa bo odigran v Budimpešti.

Na prvem turnirju se bo Team Ljubljana pomerila z domačini (Red Bull Juniors) ter z ekipama EC VSV ter  HC Innsbruck.

Drugi turnir bo na sporedu v terminu od 18. do 20. oktobra (Team Ljubljana bo nastopila na turnirju, ki bo potekal v Zeltwegu).

Finalni turnir pa bo nato na sporedu v terminu od 14. do 16. februarja. Finalni turnir bo potekal v Salzburgu.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top