skip to Main Content
Na tekmi izključitev odločitev o zmagovalkah šele na koncu

Šesta tekma za naslov najblojših v državi med HK Triglav in HK SŽ Olimpija je minuli konec tedna prinesla enega najbolj napetih obračunov v državnem prvenstvu članic v zadnjih sezonah, saj je odločitev o zmagovalkah padla šele nekaj minut pred koncem srečanja.

Gostje iz Ljubljane so se skozi večino tekme spopadale s težavami pri organizaciji igre. Kljub temu, da so večkrat poskušale s strelom na gol kot na drugi strani hokejistke Triglava, so bile strelsko učinkovitejše prav slednje. Zmajčice so bile tako vse do polovice tekme prisiljene loviti rezultat. Tekmo je zaznamovalo veliko število izključitev, še zlasti v drugi tretjini, ko sta bili obe ekipi na ledu v polni postavi skupaj manj kot štiri minute, pogled na sodnici pa je spominjal na vodjo prometa na železniškem kolodvoru. Na koncu so bile uspešnejše dekleta Olimpije, katerim je na koncu ostalo nekoliko več moči ter tudi za odtenek več vztrajnosti pri realizaciji akcij.

Tekmovanje deklet se nadaljuje že ta konec tedna, ko bo ekipa razširjene Olimpije v sklopu tekmovanja European Women’s Hockey League v domačem Zalogu odigrala dve tekmi proti danski ekipi Hidovre IK Selects.

 

Zapisal: Rok Srakar

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top