skip to Main Content
Mlajši dečki borbeno in učinkovito branijo vodstvo v prvenstvu

Sobota 10.decembra je prinesla nov krog v državnem prvenstvu selekcij U-12. V Ljubljano so pripotovali hokejisti iz Kranja.

Kranjčani se v letošnji sezoni držijo sredine lestvice, Ljubljančani pa še neporaženi zanesljivo držijo prvo mesto. Varovanci trenerja Igorja Beribaka so tako v tekmo vstopali kot favoriti.

2016-12-10-17-20-39-1

Vlogo favoritov so povsem opravičili in skozi celotno tekmo so držali niti igre povsem v svojih rokah. Prvi zadetek je bil dosežen že v prvi minuti. Vodstvo se je nato postopoma stopnjevalo skozi celotno tekmo in končnih 14:1 za Ljubljančane je bilo povsem zasluženih. Tudi skupno razmerje v strelih (47:14 za domače) je kazalo na občutno premoč.

Danes je bil razigran predvsem prvi napad, ki je tudi dosegel večino zadetkov, vendar so zelo dobro odigrali tudi igralci ostalih menjav. Trener Igor Beribak je s trenutno igro celotne ekipe lahko zelo zadovoljen. Dobra je bila tudi igra z igralcem manj, saj kljub nekaterim izključitvam gostom ni bilo dopuščeno, da bi ob številčni premoči resno ogrozili Ljubljanska vrata.

2016-12-10-16-51-50

13. zaporedna zmaga ohranja Ljubljančane trdno v vodstvu prvenstvene lestvice. Zaenkrat lahko Zelenim vsaj delno sledijo le igralci Zagreba (2 poraza) ter igralci Bleda (1 poraz v rednem delu ter 1 poraz po podaljšku, vendar imajo nekaj manj odigranih tekem). V nadaljevanju verjetno sledi gostovanje v Beogradu naslednji vikend. Do konca leta pa Ljubljančane čaka še gostovanje na Jesenicah. S temi tekmami bo zaključenih 3/4 rednega dela prvenstva.

2016-12-10-16-07-41

Po novem letu nato sledita še dve tekmi s klubskimi kolegi (HDD Bled in HK Celje). Zaključek prvenstva pa bo posebej zanimiv, saj na koncu sledijo 3 tekme s tremi trenutno najvišje uvrščenimi ekipami (Zagreb, Bled in EC VSV). Končni vrstni red prvenstva se bo torej odločal prav na zadnjih tekmah.

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

Seznam igralcev na tekmi je viden na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top