skip to Main Content
Mladinci zmagali v drugi četrtfinalni tekmi in dvoboj se tako vrača v Ljubljano

Torek 6.marca je prinesel drugo tekmo četrtfinala državnega prvenstva mladincev.

Zmaji so se odpravili v Beograd. Na prvi tekmi pred dnevi so v Ljubljani zanesljivo zmagali Beograjčani in tekma je bila za Zmaje tako več kot pomembna. Dvoboji v končnici mladinskega prvenstva se namreč igrajo po principu “2 zmag”, kar pomeni, da bi v primeru poraza Ljubljančani letošnjo sezono že končali.

Avtor: Boštjan Ponikvar

Borbenost in motiv na strani gostov tako ni bil vprašljiv. Podobno so razmišljali tudi domači igralci in videli smo novo težko in izenačeno tekmo med tema dvema nasprotinikoma. V prvi tretjini so v vodstvo prišli domači igralci. V 6.minuti je padel prvi zadetek. 1:0 je bil nato tudi končni rezultat prve tretjine, čeprav sta moštvi po uvodnem zadetku dobili nekaj priložnosti v igri z igralcem več.

Druga tretjina se je nato odprla točno tako kot so si želeli Zmaji. Že v 9.sekundi nadaljevanja je, po podaji Marcela Lavriše, izid izenačil Urh Ilič. To je dalo Zmajem nov zagon, vendar so morali v nadaljevanju poleg poizkusov za nov zadetek večkrat tudi sami braniti lastno mrežo, saj so imeli v tej tretjini domači igralci kar dvakrat na ledu igralca več.

Izenačena igra se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini. Nato pa je prišla 50.minuta. Podal je Mark Sojer, zadel pa Blaž Stipanič in Zmaji so povedli z 2:1. Sledili so napadi domačih. Najprej so se gostje ponovno morali ubraniti v igri z igralcem manj. Nato pa so 2 minuti pred koncem srečanja domačini iz vrat še potegnili vratarja in napadli v igri 6-na-5. Da bi bila zadeva še bolj napeto so poskrbeli Ljubljančani, ko se je dobro minuto pred koncem moral na klop za kaznovane vsesti nov igralec. Sledila je igra 6-na-4. Domači so napadali, igralci Olimpije pa so se branili. In to uspešno, saj zadetka do konca ni bilo in tekma se je končala z rezultatom 2:1.

S tem je četrtfinalni dvoboj izenačen v zmagah in sledi tretja odločujoča tekma, ki bo v petek v Ljubljani.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “To je bila neka popolnoma druga tekma kot pred dnevi v Ljubljani. Igralci so prikazali veliko borbenost in očitno je bilo, da sta se obe ekipi zavedali pomembnosti današnje tekme.

Avtor: Boštjan Ponikvar

Medtem pa so že znani preostali trije polfinalitsti. Poročali smo že, da so se že pred vikendom v polfinale uvrstili Jeseničani, v nedeljo pa so se jim pridružili še ekipi Triglava (v drugi tekmi so premagali Zagreb s 6:3) ter Slavije (v drugi tekmi so premagali Bled s 4:2).

V primeru zmage se bodo Ljubljančani v polfinalu srečali z ekipo Triglava. Prva tekma bi morala biti že v nedeljo 11.marca.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet končnice lahko spremljate na tej povezavi,

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top