skip to Main Content
Mladinci z novo napeto tekmo iz Zaloga

Nedelja 15.10 je prinesla 7.tekmo Mladincev v letošnjem državnem prvenstvu.

V zadnjih krogih so Mladinci odigrali nekaj zelo tesnih tekem in tudi tokrat je bilo tako. Selekcija trenerja Ildarja Rahmatullina se je tokrat odpravila v Zalog.

Avtor: FB profil HK Slavija Junior

Tekma se za Zmaje ni pričela najbolje, saj soso morali najprej v 5.minuti braniti igro z igralcem manj, a so vseeno Zmaji bili tisti, ki so na tekmi prvi zadeli. Točno na polovici tretjine je po podaji Luke Šinkovca zadel Nal Brodnik. S tem rezultatom se je prva tretjina tudi končala.

Ko smo že mislili, da se bo izid začel obračati v korist Olimpije, pa so borbeni domačini v 23.minuti izid izenačili. Igralci Olimpije so se trudili, a preobrat na igrišču v smislu novega vodstva jim ni uspel. Temu so botrovale tudi dodatne izključitve, ki so v strogem sodniškem kriteriju razbijale ritem igralcev v belih dresih. Do konca tretjine sta bila tako izključena najprej Marcel Lavriša, nato pa še Tilen Kosmač. A na drugi strani domači igralci ponujenih prednosti niso izkoristili.

Sledila je zanimiva zadnja tretjina. Najprej je v 47.minuti po podaji Žige Mehleta zadel Mark Sojer, nato pa v 50.minuti, po podaji Marcela Lavriše in Blaža Stipaniča, še Žiga Keber.  Kazalo je že, da bodo Zmaji unovčili nove tri točke. Vendar so minuto za tem domači igralci izid že znižali na 3:2. Ko je minuto za tem, zaradi udarca s palico, na klop za kaznovane odšel Žiga Mehle, pa so domači v 53.minuti izid izenačili. Izenačen izid je kljub priložnostim na obeh straneh ostal nespremenjen vse do konca rednega dela igre.

V podaljšku novih zadetkov nismo videli, pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili uspešnejši domači igralci, tako da so se morali igralci Olimpije tokrat zadovoljiti z eno osvojeno točko. Poraz po izvajanju kazenskih strelov seveda ni bil nekaj, s čimer bi bili igralci Olimpije zadovoljni in tudi trener Ildar Rahmatullin po tekmi z razpletom ni bil zadovoljen, a sezona bo še dolga in nova priložnost za dokazovanje bo že v četrtek 19.10, ko v Tivoli prihaja vodilna ekipa Jesenic.

V preostalih tekmah, so igralci Jesenic s 7:1 premagali Crveno Zvezdo, igralci Triglava so kar z 11:1 premagali Bled, Maribor pa je bil po podaljških s 3:2 boljši od ekipo Team Zagreb.

Na prvenstveni lestvici še naprej prepričljivo vodi neporažena ekipa Jesenic. Sledijo Kranjčani s 16 točkami, na tretjem mestu pa se nahaja ekipa Olimpije z 12 točkami.

 

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top