skip to Main Content
Mladinci so v uvodni tekmi doživeli poraz

Po tem, ko so ostale selekcije že dokaj dobro krenile v letošnjo tekmovalno sezono, so se jim to nedeljo pridružili še mladinci. Naše zmaje je že takoj čakal težak dvoboj, saj so se odpravili na Jesenice.

V letošnji sezoni so cilji mladincev visoki. Današnja prikazana igra vsekakor potrjuje, da je ekipa dobra, napake pa so tokrat preprečile, da bi že takoj na prvi tekmi domov prinesli vse tri točke.

Naši igralci so bili boljši že na začetku tekme. Videli smo nekaj naših močnih strelov od daleč. Rahlo pobudo zmajev je nato prekinila izključitev na naši strani, a kmalu se je pobuda zopet prenesla na našo stran. Nekako se je zdelo, da se naši pritiski stopnjujejo, potem pa je prišla 15. minuta. Domači napadalec je ukradel plošček in sam zadrsal proti vratarju. Naš branilec ga je praktično že ujel, a je na koncu domač igralec le uspel plošček nekako potisniti naprej, ar je presenetilo našega vratarja in domači so povedli z 1:0. Ta zadetek je igro kar malce umiril. Že je kazalo, da se bo tretjina v takšnem stilu tudi končala, nato pa so naši v zadnjih sekundah le izkoristili svojo priložnost. Podal je Tay Petronijevič Lepša, zadel pa je Žan Flajs.

Momenta iz konca prve tretjine naši niso prinesli v drugi del, saj so ta bolje pričeli domači. A to je trajalo le nekaj minut, saj je moral nato na klop za kaznovane domač igralec. To smo dobro izkoristili. Plošček je nekaj časa krožil, nato pa sta Marko Ložar in Žan Flajs plošček podala do Jana Flajsa, ki je zadel za 2:1. A veselje naših ni dolgo trajalo. Kmalu za tem je namreč sledila izključitev na naši strani. Tu sicer zadetka ni bilo, a takoj ko se je naš igralec vrnil s klopi za kaznovane je sledila napaka pri menjavi. Kar naenkrat so se trije domači igralci znašli sami pred našim vratarjem in izid je bil ponovno izenačen 2:2.

Ta drugi zadetek je razbil naš ritem igre. Sledilo je nekaj zaporednih izključitev na naši strani in v drugi tretjini naši igralci niso več zabeležili kakšne posebne priložnosti. So se pa zato naši igralci ponovno zbrali v tretji tretjini. Naši so takoj prevzeli pobudo. Kmalu je prišla na vrsto izklučitev na domači strani. Po nekaj trenutkih igrepa je sledila še ena izključitev. Naši so zadrsali v igri 5-na-3, kar so izkoristili. Nekaj časa so pritiskali in niso dopustili, da bi domači plošček poslali iz tretjine. Nato pa je Jan Lan Matija podal do Žige Mehleta, ta pa je zadel za 3:2. Na žalost, pa naši tu niso pritisnili še bolj in igra je počasi postala enakopravna. Domači igralci so postajali nevarni in v 50. minuti so zadeli za izenačenje na 3:3.  Nekaj minut kasneje pa je moral ponovno na klop za kaznovane naš igralec, kar so domači izkoristili in ponovno prevzeli vodstvo 4:3. Do konca je bilo še nekaj več kot 7 minut. Naši so napadli. Priložnost se jim je porodila po nekaj minutah, saj so zaigrali z igralcem več na ledu. A še enkrat so naši storili prekršek in razmerje na ledu je bilo 4-na-4. Bližal se je konec tekme. Naš trener je poizkusil še v igri brez vratarja, a tudi tu naši niso bili uspešni.

Čeprav so v določenih obdobjih naši prevladovali, so na koncu domači igralci uspešno kaznovali vse napake naših in vse tri točke so ostale doma. Na preostalih dveh tekmah je Bled premagal Triglav s 5:2, Slavija pa je bila boljša od Maribora z 8:1. Naši mladinci tekmovanje nadaljujejo naslednjo nedeljo, ko v Tivoli prihaja ekipa iz Kranja. Tekmo si boste lahko ogledali v prenosu na našem YouTube kanalu. Vabljeni k ogledu!

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top