skip to Main Content
Mladinci so si še pred koncem rednega dela zagotovili prvo mesto

V letošnji sezoni, vsaj v rednem delu, naši mladinci opravičujejo vlogo favorita v državnem prvenstvu. Že sredi sezone so si pred tekmeci priigrali kar nekaj prednosti.

Pred tedni so nato sicer zaporedoma odigrali dve malce slabši tekmi. Najprej so izgubili na Jesenicah z rezultatom 2:1, nato pa jih je doma ugnal še Kranj z rezultatom 3:0. Igra na teh dveh tekmah niti ni bila toliko slaba, kot je morebiti manjkalo nekaj koncentracije ter zbranosti. Zato so se tekmeci na prvenstveni lestvici (predvsem ekipa Jesenic in Zagreba) malce približali. Pričeli smo že seštevati točke, ki bi bile potrebne za dokončno osvojitev prvega mesta na prvenstveni lestvici. Namreč v zadnjem krogu se bodo naši mladinci pomerili z Zagrebčani v Zagrebu in seveda smo se želeli izoginiti temu, da bi ta tekma morebiti celo odločala o končem prvem mestu.

A naši mladinci so nato stvari končno postavili na svoje mesto. Med tednom so odigrali tekmo s Celjem. Tekma je bila kar težka. Celjani so v 37. minuti že vodili s 3:1, manj kot 5 minut pred koncem tekme pa so domači še vedno držali izid 3:2 v svojo korist. Nato pa so naši z zadetkom Nika Sečena in Luka Baneka izid dokončno preobrnili in zmaga s 4:3 je odšla v Ljubljano. Danes v nedeljo 29. januarja, pa so naši mladinci gostovali še v Mariboru. Prva tretjina je bila še težka, saj je bil rezultat izenačen 1:1. Potem pa so naše kvalitete prevladale in do konca se je razlika naših samo še povečevala. Tekma se je končala z zanesljivo zmago naših s 7:2.

S tem so naši mladinci dokaj prepričljivo zasedli prvo mesto po rednem delu. V končnico tako vstopajo z najvišjega mesta. Še prej pa jih, kot že rečeno, naslednji vikend čaka še gostovanje v Zagrebu.

Končnica naj bi se pričela s prvo tekmo (proti ekipi Beograd) 16. februarja. Vse do finala ekipe igrajo na dve zmagi, finale pa se bo odločalo na 3 zmage.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Lestvico v kategoriji mladincev lahko spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top