skip to Main Content
Mladinci so se vrnili v igro po zaostanku, na koncu pa je odločil podaljšek

Nedelja 7.1 je prinesla nov krog v tekmovanju Državnega prvenstva Mladincev (U-18).

V Tivoli je prispela ekipa Triglav, s katero se naši Mladinci trenutno borijo za 2.mesto na prvenstveni lestvici. Tekma je torej predstavljala pravi derbi kroga.

Avtor: Mitja Pipan

Prve minute tekme so minile v rahli premoči gostov. Videli smo nekaj polpriložnosti, a prvi pravi strel na vrata je Val Usnik ubranil šele v 4.minuti. Nato je sledila odlična priložnost tudi za Zmaje. Z modre črte je najprej ustrelil Luka Ogrinc. Plošček je prišel do Marcela Lavriše, ki se je boril pred gostujočiimi vrati. S prvim zamahom mu strel ni uspel, z drugim pa je, a je plošček zadel desno vratnico. Sledil je nasprotni napad gostov. Pred vrati Vala Usnika se je pojavilo kar nekaj gostujočil igralcev. V gneči je Val Usnik prvi strel še ubranil, drugega pa ne ni gostje so povedli z 1:0.

Gostje so nadaljevali z nevarnejšo igro tudi po zadetku. To se jim je obrestovalo in v 7.minuti so po napaki Ljubljanske obrambe, ki ni uspela ploščka potisniti iz obrambne tretjine, vodili že z 2:0. Zmaji so ravnotežje v igri vzpostavili šele po tem zadetku.

V 13.minuti je tako po desni strani lepo prodrl Žiga Mehle. Najprej je že kazalo, kot da mu je plošček ušel, a nekako ga je vseeno uspel spraviti do Blaža Stipaniča, ki je v sredini lepo podal do Marka Sojerja, ki je prodiral po desni strani. Mark se je znašel sam pred gostujočim vratarjem in zadel za 2:1.

Sledi nekaj minut igre s priložnostmi na obeh straneh, a naslednji zadetek pride na vrsto šele v 16.minuti, ko gostje pobegnejo v protinapad in zadanejo za 3:1. Takoj v nadaljevanju so si novo priložnost ustvarili Ljubljančani. Najprej je do pol-srela prišel z lepim prodorom Mark Sojer, ostali igralci pa nato niso uspeli priti do odbitega ploščka. V nadaljevanju igre sledi nato še lep strel Tilna Kosmača čez nekaj minut, gostje pa takoj v naslednjem napadu zadanejo okvir vrat.

Slabi dve minuti pred koncem prve tretjine smo priča še prvi izključitvi na strani domačih. A ti dve minuti vseeno ne mineta v naletu gostov v igri z igralcem več, saj je sredi zadnje minute izključen tudi igralec gostov. V igri z manj igralci na ledeni ploskvi do priložnosti v zadnjih trenutkih tekme pridejo domači igralci, a gostujoči vratar je strel Toma Sojerja z modre črte zanesljivo ubranil.

Druga tretjine se torej začne v igri 4-na-4, kjer domači igralci kmalu dobijo nazaj na led izključenega igralca in skoraj minuto napadajo v igri z igralcem več. A kaj dosti več od nevarnega strela Marcela Lavriše, si Zmaji niso uspeli ustvariti. Ko pa ekipi preideta v polni postavi, gostje izkoristijo nepazljivost domačih in v 24.minuti je izid že 4:1 za igralce iz Kranja.

Avtor: Mitja Pipan

V tem trenutku smo se malce že ustrašili, da je današnja tekma že odločena, a temu ni bilo tako. Nekaj minut kasneje lep protinapad uprizori prvi napad domačih. Plošček v napadalno tretjino potegne Marcel Lavriša, ki ga atraktivno med nogami poda do Urha Iliča, ta pa nato natančno do Nala Brodnika, ki se je odlično odkril pred gostujočimi vrati od koder mu nato ni bilo težko doseči novega zadetka. V tem naletu sledi v 28.,minuti nova imenitna poteza Zmajev. Do ploščka je v obrambni tretjini prišel Luka Ogrinc. In praktično iz gol-črte lastne obrambne tretjine natančno poda do Gregorja Žežlja, ki se med tem imenitno odkrije na modri črti napadalne tretjine. Gregor je plošček lepo zaustavil in sam pridrsal pred gostujočega vratarja od koder je z natančnim strelom zadel za 4:3.

Ti uspešni napadi so dali kar nekaj zagona Zmajem, ki so napade nadaljevali tudi v naslednjih minutah. Najprej je Marcel Lavriša za las streljal preko vrat gostov, nedolgo za tem, pa je novi igralec v ekipi Olimpije Miha Kozjan (opomba: Miha se je v prestopnem roku pridružil Zmajem iz ekipe Slavije – dobrodošel Miha!) lepo ustrelil z modre črte, a je bil gostujoči vratar na mestu.

Sledilo je še nekaj priložnosti za domače igralce, proti koncu druge tretjine, pa so gostje vseeno postopoma vzpostavili ravnotežje in na koncu tretjine tudi nekajkrat nevarno zapretili, a do spremembe rezultata ni prišlo in ekipi sta odšli na zadnji odmor s prednostjo gostov 4:3.

Avtor: Mitja Pipan

Zadnje tretjina se je pričela kar malce zadržano. Igra je bila sicer zanimiva, a prva prava priložnost je prišla šele v 45.minuti, ko je Val Usnik lepo zaustavil strel gostov. Nato pa je v 47.minuti po desni strani lepo krenil v napad Marcel Lavriša. Z višine bulija se je odločil za strel in z natančnim strelom je bil izid izenačen 4:4.

V 50.minuti je, po prekšrku nad prodirajočim Blažem Stipaničem, sodnik izključil gostujočega igralca, a gostje niso dovolili, da bi domači Zmaji zares razvili napadalno formacijo in ta prednost je minila brez pravih priložnosti. Igra v nadaljevanju je bila zanimiva, a prave priložnosti za obe ekipi sta se pričeli nakazovati šele v zadnjjih minutah. Na strani domačih sta bila v zadnjih minutah nevarna Gregor Žeželj in Urh Ilič, na drugi strani pa je Val Usnik nekajkrat lepo posredoval. Tretjina se je na koncu vseeno iztekla brez novih zadetkov in sledili so podaljški.

Podaljški se igrajo v igri 3-na-3, kar vsemu prinese dodaten čar. Prvih nekaj minut je minilo brez izrazitih priložnosti. Nato pa je proti koncu tretje minute v protinapad pobegnil igralec gostov. Prvi strel je Val Usnik še ubranil, drugi pa je končal v mreži in tekma je bila končana v korist 5:4 za goste, kjer pa so si vseeno domači igralci zasluženo priborili eno točko.

Na preostali tekmi prvenstvenega kroga so Jeseničani s 6:2 premagali Mariborčane, ostale tekme pa niso bile odigrane. Prvenstvena lestvica je torej naslednja

Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo 14.1, ko Zmaje čaka nova pomembna in težka preizkušnja in sicer tekma na Jesenicah.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top